generatiestudent


generatiestudent 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding; (vooral) in België)

student die zich voor het eerst inschrijft op een Vlaamse universiteit; student die nog niet eerder bij een Vlaamse universiteit stond ingeschreven

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een generatiestudent…

is een student; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een student die zich voor het eerst inschrijft op een Vlaamse universiteit; is een student die nog niet eerder bij een Vlaamse universiteit stond ingeschreven

    Hoofdsemagram: student


    Algemene voorbeelden


    Wat de generatiestudenten betreft (= eerste inschrijving aan een Vlaamse universiteit) werd in Leuven een stijging vastgesteld in Ekonomie (+98), Letteren (+67), Wetenschappen (+36) en Lichamelijke Opvoeding (+27).

    De Standaard,

    Ook de meeste "kleine" universiteiten breiden verder uit: het Limburgs Universitair Centrum telt al 638 nieuwelingen, de Ufsia zo'n 1.450 generatiestudenten. De Antwerpse Ruca blijft status quo op een duizendtal. De "licentiaats-universiteit" UIA ontvangt geen generatiestudenten. De benjamin, de Katholieke Universiteit Brussel, rekent op een kleine stijging naar 270 nieuwe studenten.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met substantief ervoor


    • het aantal generatiestudenten

    De normale inschrijvingsperiode loopt aan alle universiteiten nog zeker twee weken, maar de uniefs hebben al een goed zicht op het aantal "generatiestudenten": studenten die zich voor de eerste keer inschrijven aan een Belgische universiteit, en die zich daarom meestal aanmeldden voor het einde van de vakantie.

    De Standaard,