hangbejaarde


hangbejaarde 1.0

((vooral) in Nederland; neologisme)

bejaarde die vaak in groepsverband buiten of in een supermarkt of winkelcentrum rondhangt, zonder concreet doel anders dan het sociale contact met leeftijdgenoten; bejaarde die rondhangt; hangoudere

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hangbejaarde…

is een bejaarde; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Misschien een nieuwe tip voor onze regering, geef de bejaarden een tijdsklok, ze mogen enkel de baan op van 9 uur tot 2 uur, en van 6 tot 11. Het zou alleszins een pak minder file zijn op straat alsook in de winkels, want zeg nu zelf, snel nog even boodschappen doen na het werk, en er wacht ons hetzelfde lot, rijen aan de kassa's, en in de gangen lekker staan kletsen, met een gratis potje koffie, met hun karretje midden in de gang, men moet dan 10 maal pardon zeggen, voor ze je eindelijk hebben opgemerkt, en uit de weg gaan, en dan durven sommigen nog eens kwaad kijken, en denken van 'zeg zie je niet dat wij hier bezig zijn'. Dit noemen ze dan de hangouderen, groepjes verveelde hangbejaarden die het winkelend publiek nauwlettend in de gaten houden.

      http://www.xead.nl/oplossing-voor-de-files,

      Een oplettende alsook doortastende hangbejaarde heeft met gevaar voor eigen leven de sloop vanaf zijn balkon gefilmd en online gezet.

      http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/09/hangbejaarde_in_almere_filmt_a.html,

      Samenscholingsverbod voor hangbejaarden [...]. Hangjongeren zijn een bekend probleem in de meeste grote steden, maar in het Groningse Oude Pekela houdt de jeugd zich in en zijn het de bejaarden die tot wanhoop leiden. Zo erg zelfs dat er een samenscholingsverbod voor bejaarden is ingesteld.

      http://nos.nl/artikel/50325-samenscholingsverbod-voor-hangbejaarden.html,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2004