horecavoorziening


horecavoorziening 1.0

commercieel bedrijf dat logies en/of spijzen en dranken voor gebruik ter plaatse verstrekt, zoals een hotel, restaurant, snackbar, café enz.; horecabedrijf

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een horecavoorziening…

is een voorziening

      Algemene voorbeelden


      Zodra we een natuurgebied ontwikkelen, moeten we meteen het aanleggen van fiets- en wandelpaden en horecavoorzieningen in dat plan opnemen.

      De Limburger,

      Zeker wanneer op begane grondniveau horecavoorzieningen worden toegevoegd, een filmcafé bijvoorbeeld, zou een 'cultiplex' kunnen ontstaan dat de culturele en uitgaansfunctie van dit belangrijke centrumgebied versterkt.

      http://www.rks.nl/,

      Buiten de begripsomschrijving vallen ook horecavoorzieningen zoals bijvoorbeeld restaurants en (eet)cafés, ook al zouden deze een zekere buurt- of winkelondersteunende functie vervullen.

      http://www.rotterdam.nl/rotterdam/internet/overig/rdm/download/01apv.pdf,

      Deze ontwikkeling had een positieve invloed op de omgeving; er werd geïnvesteerd in centrumplannen en er verschenen nieuwe winkels en horecavoorzieningen.

      http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

      horecavoorziening 1.1

      gebouw of ruimte waarin een horecavoorziening is gevestigd

      Betekenisbetrekking


      metonymie
      Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

      Algemene voorbeelden


      Bestaande panden [...] moeten in gebruik genomen worden als beauty-farm en therapeutisch centrum. Daarnaast moeten de sauna en de horecavoorziening bij het zwembad uitgebreid en verbeterd worden.

      Meppeler Courant,

      De huidige exploitant [...] heeft [...] er alles aan gedaan om van de Markthallen een goed beurscentrum te maken. De hal is nu goed verwarmd en er zijn uitgebreide horecavoorzieningen aangebracht.

      Meppeler Courant,

      Bij het zwembad moet een sport- en recreatiecomplex verrijzen. Compleet met een health- en fitnessgedeelte, tennis- en squashbanen, een beautycentrum en horecavoorzieningen.

      De Limburger,