inwerkperiode


inwerkperiode 1.0

periode waarin men iets zijn effect of uitwerking laat hebben op iets, vaak fysisch of chemisch; tijd dat iets inwerkt

Semagram


Een inwerkperiode…

is een periode; is een tijd

 • [Object betroffen] heeft betrekking op een proces of de uitwerking op iets, vaak fysisch of chemisch

  Hoofdsemagram: periode


  Algemene voorbeelden


  Let er op dat wanneer je je haar blondeert, dit in fases gaat. Je haar wordt eerst rood, daarna oranje, dan geel en tenslotte de gewenste blonde tint. Raak dus niet in paniek en spoel je haar niet voortijdig uit Schuim kleurshampoo na de inwerkperiode altijd goed op, dat voorkomt afgeven.

  http://www.gezondheidsnet.nl/

  Maak het masker aan met mineraalwater en roer het aan tot een mooie pasta. Breng het masker aan en laat deze ongeveer 15 minuten inwerken. Na de inwerkperiode kun je het masker in 1 stuk verwijderen.

  http://www.janssen-beauty.be/nl/powder_mask.htm

  Deze crème zorgt ervoor dat door een chemische reactie de haarstructuur tot op de huid verandert. Door deze verweking kunnen na een inwerkperiode de crème met de haren van de huid geschraapt worden.

  http://www.bodyboetiek.nl/index.html

  inwerkperiode 2.0

  periode waarin iemand zich vertrouwd maakt of moet maken met de werkzaamheden van zijn nieuwe taak of betrekking; periode waarin iemand zich inwerkt in een nieuwe taak of betrekking

  Semagram


  Een inwerkperiode…

  is een periode; is een tijd

  • [Object betroffen] heeft betrekking op het zich vertrouwd maken met een nieuwe taak, betrekking en werkomgeving

   Hoofdsemagram: periode


   Algemene voorbeelden


   De bibliotheek is jarenlang door nagenoeg dezelfde staf bestierd. In de eerste helft van dit jaar heeft er echter een complete wisseling van personeel plaats gevonden. Na een korte en krachtige inwerkperiode hebben zij zich gestort op een groot aantal lopende en nieuwe projecten.

   http://www.antonius.net/groen/bibliotheek/jaarvers.htm,

   De bekwaamheidstoets wordt eens in de vijf jaar afgelegd. Toetsing vindt plaats door de MMA en eigen medewerkers. Deze medewerkers zijn eerst door de MMA getoetst. Nieuwe medewerkers leggen de toets af aan het eind van hun inwerkperiode.

   http://home.planet.nl/~ron.van.beek/protocollen.html

   Op de jaarvergadering van 2001 hebben we ook een grote bestuurswijziging doorgevoerd. We zijn teruggegaan van 9 naar 5 bestuurders; een hele overgang. Ook deze uitdaging is binnen het bestuur goed opgepakt. Na een korte inwerkperiode hebben we nu een goed samenwerkend team.

   http://www.saweco.nl/illustr/jaarverslag2001.pdf,