kartelwetgeving


kartelwetgeving 1.0

(recht en misdaad)

wetgeving met betrekking tot het tegengaan, vervolgen en bestraffen van kartelvorming; wetgeving die kartelvorming tegengaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kartelwetgeving…

is wetgeving

  • [Toepassingsgebied of bereik] is wetgeving met betrekking tot het tegengaan, vervolgen en bestraffen van kartelvorming; is wetgeving die kartelvorming tegengaat

    Algemene voorbeelden


    Beide bedrijven verwachten dat de samenwerking tussen december dit jaar en januari 1995 definitief kan worden afgerond. Het wachten is nog op goedkeuring van de Italiaanse overheid in verband met kartelwetgeving.

    NRC,

    De laatste tijd worden er in internationaal verband pogingen ondernomen om tot een zekere afstemming te komen van de mededingingswetgeving of kartelwetgeving, bijvoorbeeld de Europese en Amerikaanse.

    http://www.infodrome.nl/publicaties/domeinen/01_versl_wsh.html,

    Op het gebied van de telecommunicatie is de kartelwetgeving wel degelijk van groot belang.

    http://www.infodrome.nl/publicaties/domeinen/01_versl_wsh.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de Duitse kartelwetgeving
    • de Europese kartelwetgeving

    Deze oliegiganten geven 'hun' pomphouders financiële compensatie zodra een pompstation van een concurrent in de buurt de prijzen verlaagd. Dit systeem werkt volgens de NMa in de hand dat het voor pomphouders niet interessant is om hun prijzen te verlagen. Zij weten immers dat hun concurrenten de actie zullen volgen en het dus geen effect zal hebben op de omzet. Volgens de Europese kartelwetgeving zijn deze verticale afspraken niet verboden.

    De Telegraaf,

    Om niet steeds met de Duitse kartelwetgeving in botsing te komen is Leo Kirch's zoon Thomas baas gemaakt bij de zenders Pro 7 (47,5 procent) en "Kabelkanal" (45), dat binnenkort gezelschap zal krijgen van de zender Kabelkanal 2.

    NRC,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden