klassespeler


klassespeler 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

speler die beschikt over buitengewone klasse; speler van uitzonderlijke kwaliteit; zeer goede speler; sterspeler

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een klassespeler…

is een speler; is een persoon

  • [Kwaliteit] beschikt over buitengewone klasse; is zeer goed in een sport of spel

    Hoofdsemagram: speler


    Algemene voorbeelden


    "De beste speler met wie ik ooit samenspeelde is Sneijder. Dat is echt een goede voetballer, een klassespeler", laat Bakircioglü optekenen in Aftonbladet. De veertienvoudig international van Zweden is ook bijzonder onder de indruk van Suárez, die hij 'een heel bijzondere man' noemt.

    http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=240726,

    Onze rugbyclub staat open voor alle mannelijke studenten, zowel van de Hogeschool als van de Universiteit. In tegenstelling tot de daling van het percentage mannelijke studenten in Utrecht krijgen we het voor elkaar om steeds een grotere groep nieuwe rugbyers aan te trekken. Elk jaar valt er weer nieuw talent te ontdekken, waar we echte klassespelers van proberen te maken.

    http://www.usrs.nl/dutch/overview.htm

    Als over enkele jaren de generatie Nilis-Degryse-Scifo-Albert afhaakt, blijven er nog nauwelijks klassespelers over en dreigt de nationale ploeg helemaal naar de grauwe middenmoot weg te zakken.

    De Standaard,

    Marc Wilmots beseft dat Lionel Messi in zijn eentje een wedstrijd naar zijn hand kan zetten. De bondscoach neemt het met België zaterdag op tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK, maar weet ook dat hij zich niet alleen op de sterspeler moet richten [...]. "Hij is een klassespeler. De beste van de wereld? Tja, kan je vergelijken met Ronaldo, met Neymar?"

    http://www.soccernews.nl/news/261199/Wilmots_duidelijk_over_klassespeler_Messi:_Als_groep_opvangen,

    Alles heb ik geprobeerd om Filip De Wilde, een symbool van deze club en de Jan Ceulemans van de jaren '90, te behouden. Maar wij konden gewoon niet op tegen de betalingswijze van Sporting Lissabon. En dan krijg je het imago van een club die achteruitboert, die geen inspanningen doet, die afhaakt. Terwijl wij een heel ander beeld verdienen. Wij trokken een klassespeler als Selymes aan. Katana is een aanwinst. Johnson een steunpilaar van het nationale elftal van Ghana.

    De Standaard,

    Op een gegeven moment stond ik als spelverdeler en blokkeerder in het veld en ik dacht ik ga eens lekker iedereen afblokken, maar goh wat is het moeilijk te zien bij Arjen naar wie hij de bal gaat opzetten. Het is gewoonweg niet te volgen. Op het allerlaatste moment neemt hij zijn beslissing. Ik heb me die avond wel twintig keer laten foppen door hem, maar goed ere wie ere toekomt hij is gewoon een klassespeler.

    http://members.quicknet.nl/klaas.klompstra/klaaskolom/klassespelers.htm

    Over de vele omzettingen van spelers en posities werd in naam van de solidariteit niet meer gesproken en ook over de individuele prestaties van zijn talrijke meelopers deed iedereen bij Club Brugge er het zwijgen toe. Ilie, Lacatus, Filipescu. Dat waren de mannen die veel indruk op hen hadden gemaakt. "Niet de ploeg Steaua Boekarest, maar die enkele klassespelers hebben ons verslagen."

    De Standaard,

    Excelsior Moeskroen, Standard, Lommel en Harelbeke vertonen nogal wat gelijkenissen. Dit kwartet heeft nog echte klassespelers in huis die het verschil kunnen maken: Wamberto, Edmilson, de Condé, Van Geneugden, Fadiga, De Tollenaere, Origi, Lemoine en de Mpenza's.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding