kostenpercentage


kostenpercentage 1.0

percentage van gemaakte kosten; hoeveelheid kosten die gemaakt zijn of worden, vooral in verhouding tot een totale omzet, een totaal budget of alle transacties bij een kredietverstrekker, gemeten en uitgedrukt in procenten; kostengehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kostenpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de kosten, vooral berekend in verhouding tot een totale omzet, een totaal budget of alle transacties bij een kredietverstrekker

    Algemene voorbeelden


    "Wij waren een van de eerste Europese ondernemingen in de financiële dienstverlening die zo rigoureus in teamverband zijn gaan werken,"zegt Jansen. "En dan blijkt ineens dat je door eenvoudiger werkprocessen en een plattere organisatie met dertig procent minder werknemers toekunt." In het schadebedrijf daalde het kostenpercentage van 20 procent tot onder de 15 procent van de omzet. Het aantal arbeidsplaatsen bij Delta Lloyd daalt van 2.800 tot 2.150.

    NRC,

    Ook is het belangrijk dat je gaat kijken naar de kosten ten opzichte van je omzet. Je noemt dit het kostenpercentage. Het werkt het beste om dit over een periode van een jaar te bekijken. Mocht je nog niet zo lang als ondernemer aan het werk zijn, neem dan een periode van drie of zes maanden.

    https://birgitluijk.nl/je-winst-verhogen-dit-zijn-mijn-drie-tips/,

    Het College wijst er in dit verband op dat de belangen van de vergunninghouders en de achterliggende begunstigden niet noodzakelijkerwijs parallel behoeven te lopen. In het verlengde van het bovenstaande is het College van opvatting dat niet met een minimum afdrachtpercentage kan worden volstaan, maar dat tevens een maximum kostenpercentage dient te worden overwogen. Het College denkt daarbij aan 25%, gelijk aan het maximum kostenpercentage dat thans door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) wordt gesteld aan fondsenwervingsacties voor goede doelen.

    http://www.toezichtkansspelen.nl/nieuws.html

    Bij de Visakaart van de Citibank en de Postcheque geldt een maandelijkse rente van 1,42 procent en een jaarlijks kostenpercentage van 18,37 procent voor kaarten met uitgavenlimiet tot 75.000 frank, wat het meest gebruikelijk is. In het jaarlijks kostenpercentage zitten ook andere kosten, zoals de prijs van de kaart, verrekend. Krediet opnemen met de Selectkaart kost 1,7 procent rente per maand met daarbovenop 0,2 procent beheerskosten. Het jaarlijks kostenpercentage bedraagt hier 25,34 procent.

    De Standaard,

    Volgens de konsumentenorganizatie leggen de financiers geen volledig ingevuld kredietaanbod voor en worden de wettelijke afbetalingstermijnen niet gerespekteerd. Slechts één geldschieter op achttien prezenteerde een volledig ingevuld kredietaanbod met daarin onder meer het bedrag van het gevraagde krediet, het jaarlijks kostenpercentage en het tarief van de verwijlintresten.

    De Standaard,

    Het Actief Budget van de Citibank heeft een maandelijkse rentevoet van 1,20 procent en een jaarlijks kostenpercentage van 15,5 procent.

    De Standaard,

    Vaste verbindingen