miljoenenfraude


miljoenenfraude 1.0

grootscheepse fraude waarmee miljoenen euro's, dollars e.d. gemoeid zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een miljoenenfraude…

is fraude; is een handelwijze; is een handeling

  • [Waarde] beloopt miljoenen euro's, dollars e.d.

    Hoofdsemagram: fraude


    Algemene voorbeelden


    De rechtbank in Dordrecht heeft twee mannen veroordeeld tot drie en vierenhalf jaar gevangenisstraf voor een miljoenenfraude met de kinderopvangtoeslag. De gastouderbureaus B. Holding, Dar El Hanan en GOB-4Yourkids kregen geldboetes die varieerden van 50.000 tot 80.000 euro.

    NRC,

    Het verhoren van de Duitse beleggingsadviseur Elmar Koch, hoofdverdachte in een miljoenenfraude, gaat praktische problemen opleveren.

    De Limburger,

    "De mooiste bloemen groeien langs de afgrond", zegt klokkenluider Peter de Jong. Hij schreef vorig jaar juni in een brief aan minister Hermans van Onderwijs dat scholen voor hoger beroepsonderwijs 'miljoenenfraude' plegen met 'spookstudenten' [...]. De hogescholen zijn te ver gegaan, vindt klokkenluider De Jong.

    NRC,

    Minister Hermans (Onderwijs) start een diepgaand onderzoek naar een mogelijke miljoenenfraude op hbo-scholen met inschrijvingen van buitenlandse studenten.

    De Telegraaf,

    Een door de FIOD onderzochte miljoenenfraude is in de ogen van veel politiemensen nu eenmaal belangrijker dan het door de AID onderzochte uitrijden van mest in de regen; dat beïnvloedt de lust van de politie om samen te werken.

    http://www.minjust.nl/b_organ/npc/actueel/verklaring_gedrag.htm,

    De Food Standards Agency (FSA) heeft een miljoenenfraude aan het licht gebracht. Stukken kip, die verkocht worden aan afhaalrestaurants en pubs, blijken te worden opgevuld met water, varkensvlees of rundvlees.

    http://www.agris.be/fr/03/2803n9.asp,

    Patiënten van ziekenhuizen moeten zich binnenkort legitimeren met een zogeheten biometrische zorgpas. Deze verzekeringspas bevat informatie over unieke lichaamskenmerken, zoals vingerafdruk, iris of gelaat. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil hiermee een einde maken aan de miljoenenfraude met zorgpassen.

    Rotterdams Dagblad,