natuurkundeleraar


natuurkundeleraar 1.0

iemand die of man die voor zijn beroep het vak natuurkunde onderwijst in het middelbaar onderwijs; ook: het beroep van natuurkundeleraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een natuurkundeleraar…

is een persoon

  • [Gebied] doceert natuurkunde

    Hoofdsemagram: leraar


    Algemene voorbeelden


    Dertig scholieren braken zich op drie opeenvolgende zaterdagen in het Huygens Laboratorium het hoofd over E=mc, krimpende meetlatten, de tweelingparadox en het equivalentieprincipe. Allemaal waren ze aangemeld door hun natuurkundeleraar, met een maximum van drie per school.

    NRC,

    Door mijn toenmalige natuurkundeleraar werd de slinger van Foucault uitgelegd. Dit betreft een experiment om aan te tonen dat de aarde draait.

    http://www.lumc.nl/0000/12296/80804012111221/80808110721185/80808002211185/,

    De 'Ask Dr. Physics'-site is ontworpen om middelbare scholieren een beter inzicht te geven in de wereld van de fysica en, om natuurkundeleraren te helpen in het ontwerpen van lessen, uitvoeren van proeven en experimenten.

    http://users.telenet.be/schokkele/cyberfysica/watwwwles.html

    Tegelijkertijd voerde hij nog geslaagde experimenten uit ook! Daarvoor kreeg hij trouwens professionele medewerking van [...] de natuurkundeleraars van de school.

    http://www.sintlievenssecundair.be/SL!M/pdf/slim%2033.pdf,

    Op de televisie onderzoekt het populaire team van de Myth Busters met regelmaat de waarheid, waarschijnlijkheid of onmogelijkheid van een groot aantal natuurwetenschappelijke en technische beweringen. Als natuurkundeleraar oordelend (mijn beroep) vind ik dat zij dat op goede wijze doen.

    http://eindhoven.sp.nl/images/antwoord_op_vragen_over_economisch_nut_eindhoven_airport.pdf,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding