oerlelijk


oerlelijk 1.0

heel erg lelijk; zeer lelijk; foeilelijk
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord lelijk.
Zie ook : lelijk

Algemene voorbeelden


Netscape schijnt niet zoiets te kennen als een watermark en dat gaf zo'n oerlelijk effect dat ik het achtergrond-plaatje (het blauwe kleurverloop) wat veranderd heb.

http://www.student.utwente.nl/~stoottroepen/index.html

Ik ga mijn boot (valkje) een hele mooie kleur paars verven (het klinkt OERlelijk, maar het is echt mooi) en dan zet ik er in creme witte letters de naam op, en als logo heb ik het contour van een middeleeuwse helm met een witte pluim erop.

http://forum.fok.nl/topic/329653,

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 maart is de oerlelijke Engelse stad Birmingham voor een deel van de mensheid het (honden) Mekka van de wereld.

NRC,

Je hebt de aanvechting haar achterna te rennen, uit te leggen dat die grove mop - schijnbaar bedoeld om te beledigen - in feite een blijk is van de vreselijke eenzaamheid waaronder Flash gebukt gaat omdat hij zo oerlelijk is.

Cherry, Mary Karr,

Hoe lief was ze hem! Voortreffelijk gebouwd met lange zwiepende benen en een triomfantelijke zit, maar oerlelijk met die te dicht naast elkaar staande ogen, die dikke vormeloze, als door muggen gestoken lippen vol kloofjes en nicotinevlekjes.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

Hij besloot het ontbrekende stuk van de snelweg Madrid-Valencia niet dwars door het natuurgebied langs de Cabriel aan te leggen, maar met een omweg op palen over een toch al oerlelijk stuwmeer te sturen.

De Standaard,

De kern van het verhaal speelt in een klein dorp, met een cast van afgesabbelde personages: de aan wijn verslaafde orthodoxe pope, de autodidaktische dokter, de dorpskommunist met een hart van koekebrood, een hardwerkende maar oerlelijke weduwe.

De Standaard,