outdoorseizoen


outdoorseizoen 1.0

(sport)

jaarlijks terugkerende periode met gunstiger weersomstandigheden waarin een sport buiten in de openlucht wordt beoefend

Semagram


Een outdoorseizoen…

is een seizoen; is een periode; is een tijd

   Algemene voorbeelden


   FNRS wedstrijden zijn open voor iedereen met een ruiterpaspoort en voor KNHS wedstrijden moet je een eigen paard tot je beschikking hebben. Verder zijn er twee seizoenen, van april tot en met september het outdoorseizoen, dan zijn praktisch alle wedstrijden buiten en het indoorseizoen van oktober tot en met april dan zijn praktisch alle wedstrijden binnen.

   http://www.dekroo.nl/nl/manege_mijn-eerste-wedstrijd.htm,

   De kalender kent een indoorseizoen en een outdoorseizoen. Het outdoorseizoen loopt van 1 mei tot en met 30 september. Het indoorseizoen loopt van 1 oktober tot en met 30 april. De maanden april en september gelden als overgangsmaanden. Dat wil zeggen dat in april en september binnen of buiten kan worden gereden. In het indoorseizoen wordt als regel 1 proef verreden, tenzij op de kalender anders is vermeld. Tijdens het outdoorseizoen worden als regel 2 proeven verreden, tenzij anders is vermeld.

   http://www.knhszeeland.nl/Wedstrijdkalender.aspx,

   In de korte hordentraining komen snelheid en techniek meer aan bod dan bij de lange hordentrainingen [...]. Kortom met het doen van acceleratie-/ aanlooptrainingen begin ik dan ook al vroeg in het seizoen, dat wil zeggen in de tweede voorbereidingsperiode (voor het indoorseizoen begin december/voor het outdoorseizoen halverwege maart). Wat het trainen van dit onderdeel extra lastig maakt is dat we in Groningen geen indoorfaciliteiten hebben. Ook in periodes van slecht, nat en koud weer, zijn we aangewezen op de accommodatie buiten.

   http://www.groningenatletiek.nl/nieuws/algemeen/1340-bevlogen-hordentrainer-bij-groningen-atletiek,

   Naast de verschillende toernooien zijn er gedurende het jaar twee seizoenen met drie competities: het outdoor-seizoen, dat loopt van april tot oktober en het indoor-seizoen, dat loopt van oktober tot maart.

   http://www.gronicaldizziness.nl/joomla/index.php?Itemid=70&id=33&option=com_content&task=blogcategory,

   Van alle paardensport disciplines in België is jumping het paradepaardje van de federatie. Tijdens het outdoorseizoen worden in België iedere week jumpingwedstrijden georganiseerd zowel op provinciaal, communautair als nationaal niveau.

   http://www.equibel.be/ned/