personeelsvermindering


personeelsvermindering 1.0

vermindering van het personeel; vermindering van het aantal personeelsleden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een personeelsvermindering…

is een vermindering

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een vermindering van het personeel; is een vermindering van het aantal personeelsleden

    Algemene voorbeelden


    Na vier jaar van personeelsvermindering was er vorig jaar weer een toename van het aantal werknemers bij de AEA-leden, met 9.000 eenheden tot 311.000.

    De Standaard,

    De directie van Nedstaal gaat er van uit dat het bedrijf kan blijven doordraaien maar verwacht in de komende 2 tot 2,5 jaar wel een verdere personeelsvermindering van 960 naar 800 man.

    NRC,

    Lufthansa had onlangs al te kennen gegeven dat het bedrijf uit de rode cijfers was. De winst is het eerste positieve resultaat sinds 1990 [...]. Personeelsvermindering heeft sterk bijgedragen aan kostenreductie. In 1994 ging het aantal medewerkers met 2700 omlaag tot 44.100. In 1991 werkten bij Lufthansa nog 51.000 mensen.

    NRC,

    CS denkt voor de personeelsvermindering onder meer aan brugpensionering, en het niet vervangen van werknemers die op pensioen gaan, maar steekt niet onder stoelen of banken dat de nodige creativiteit nodig is om andere vormen van personeelsafvloeiing, die sociaal aanvaardbaar zijn, te bedenken.

    De Standaard,

    Het zaadbedrijf Royal Sluis gaat na de overneming door het Amerikaanse zaadveredelingsbedrijf Petoseed met 300 personeelsleden in Nederland verder. Dit betekent een personeelsvermindering met ruim 200 man.

    Meppeler Courant,