pitbullsmoking


pitbullsmoking 1.0

afbeelding

Bron: David Burton
(Publiek domein)

(schertsend)

pak van een soepele stof om in te sporten, dat als vrijetijdskleding wordt gedragen; trainingspak

Semagram


Een pittbullsmoking…

is een pak; is een kledingstuk

   Algemene voorbeelden


   'Ja, een trainingspak hebben ze voor hem gekocht. Een pitbullsmoking met een gouden kettinkie, terwijl hij niet eens borsthaar heeft.'

   Meek stopt met roken, Jan Luik,

   Verstopt in een kleine baai aan de Costa Brava [...] ligt, in the middle of nowhere, een restaurant. De zaak staat, samen met wat vakantievilla’s, naast een lawaaierige vakantiekolonie en heet El Bulli (De Bulldog). En het zou niemand verbazen als het restaurant een kwijnend bestaan zou leiden, bezocht door een handjevol toeristen in pitbullsmoking voor wie een barbecue het culinaire hoogtepunt is.

   http://www.elsevier.nl/web/Stijl/Eten-Uitgaan/Uitgaan/120881/Het-kokende-genie-Johannes-van-Dam-op-bezoek-bij-El-Bulli.htm?print=true,

   Mijn laatste patiënt van de dag is een journalist, hij heeft COPD. De man ziet er uit als een zwaar verwaarloosde landloper. Pitbullsmoking vol met brandgaten, vieze bruingele handen en een baard van drie dagen. Ik ken hem al lang dus weet ik dat dit geen undercover outfit is, maar dagelijkse kledij.

   http://www.tijdschriftpraktijkondersteuning.nl/archief/volledig/id398-bijzonder.html

   Wehkamp verkoopt vooral merkartikelen [...]. Badkleding en ondergoed vormen een belangrijk onderdeel van de catalogus, kennelijk een marktsegment waarin de gewone winkel een steek laat vallen. Ook sportkleding met daarbij prominent het merktrainingspak ('pitbull-smoking' geheten, het uniform van de lagere standen) wordt nog veel aangeboden.

   NRC,

   De Wehkamp; Gratis een schitterend tijdsbeeld. De gebloemde japonnen en het degelijke ondergoed stonden er tien jaar geleden ook al in, maar de zonnebanken, pitbull-smokings, computer-spelletjes, en verzekeringen nog niet: de Wehkamp-catalogus, 872 pagina's dik full colour, vertelt meer over onze nationale identiteit dan alle opiniepagina's van de verzamelde dag- en weekbladen bij elkaar.

   NRC,