plantkundig


plantkundig 1.0

de plantkunde, het plantenrijk betreffend of behandelend; verband houdend met de plantkunde; in bijwoordelijk gebruik: uit het oogpunt van de plantkunde; botanisch

Algemene voorbeelden


Net als okkernoten (walnoten), hebben hazelnoten voedzame eigenschappen. Meer nog dan bij hun grotere broer - eigenlijk is dit niet juist, want plantkundig gezien zijn okkernoten steenvruchten en is de hazelnoot een dopvrucht - zijn ze rijk aan calcium (kalk), wat vooral bij opgroeiende jeugd en sporters welkom is.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • plantkundige eigenschappen
  • plantkundige termen
  • plantkundige waarden

Er wordt meer en meer aandacht besteed aan gezondheid en gezonde voeding. Steeds meer mensen interesseren zich dan ook in het telen van verse kruiden. Op de Tuinbeurs kan je je informeren over de plantkundige eigenschappen van kruiden en ontdekken hoe je een kruidentuin aanlegt.

http://groen.net/magazine.asp?r=68&item=22940

De definitie geeft weinig duidelijkheid over wat een gebied tot een te beschermen natuurmonument maakt. Uit de jurisprudentie blijkt dat in alle aanwijzingen een lijst is opgenomen van de bijzondere natuurwaarden die in een bepaald gebied voorkomen. Deze kunnen [...] zijn gelegen in afwisseling van verschillende landschappen en terreingesteldheden, het voorkomen van bijzondere flora of fauna of van ecologische en plantkundige waarden, de bijzondere betekenis in vogelkundig opzicht.

http://www.zwinkelsadvies.nl/,

Als je de tekst goed hebt gelezen, heb je opgemerkt dat er een verschil wordt gemaakt tussen een heester en een struik. Of deze benamingen beantwoorden aan de juiste plantkundige termen laat ik buiten beschouwing.

http://www.groengids.be/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding