pleebril


pleebril 1.0

(zeer informeel)

bril, zitting van een wc die doorgaans opgeklapt en neergeklapt kan worden en al dan niet voorzien is van een deksel; wc-bril; toiletbril

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pleebril…

is een voorwerp

      Hoofdsemagram: wc-bril


      Algemene voorbeelden


      Wat is er smeriger, een onschuldig mobieltje of een toilet? Het antwoord is schokkend. Op de meeste pleebrillen kun je gewoon gaan zitten, met een mobieltje kun je maar beter uikijken. Op een 06 leven veel en veel meer bacteriën dan op een wc-bril.

      http://www.waarmaarraar.nl/pages/tags/Goor.html,

      Als hekkensluiter noem ik de kerels die het niet nodig vinden om de pleebril omhoog te zetten tijdens het staand urineren. Het gevolg moge duidelijk zijn.

      http://forum.fok.nl/topic/1377771,

      Net toen we weer weg wilden rijden werd er hard op de deur van de truck geklopt. Politie. Ze wilden graag de lady die de pleebril had gesloopt even spreken. Het viel gelukkig mee, Annemiek werd even vermanend toegesproken, ze had even moeten melden dat de bril kapot was, maar ze werd gelukkig niet opgesloten!

      http://barbara1.waarbenjij.nu/index.php?skeleton&page=default&action=&id=4055602,

      Sommige appartementen worden nog steeds bevolkt door Stalins getrouwen; andere door hun nazaten en een paar door de biznizmenni, de nieuwe Russische überyuppen met geld als water en alle gevoel voor goede smaak van Donald Trump. Denk ivoren kranen met gouden knoppen en een platina pleebril. In Rococo-stijl. Met een biesje.

      http://www.8weekly.nl/artikel/2120/anne-nivat-een-wolkenkrabber-in-moskou-russen-van-nu-rusland-in-het-klein.html,

      Zij eist dat overal waar ze komt er een nieuwe wc-bril wordt geinstalleerd op de wc in de kleedkamer, zodat ze zeker weet dat er niemand anders op de bril heeft gezeten en ze met een gerust hart haar diva-esque bips kan laten zakken. Ze doet 35 grote zalen aan dus dat betekent 35 spiksplinternieuwe pleebrillen.

      http://www.metmichiel.nl/page/detail/popnieuws/629994/de-plee-van-mary-j,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding