pro-Palestijns


pro-Palestijns 1.0

met of getuigend van een voorliefde voor alles wat met de Palestijnen te maken heeft; voor alles wat met de Palestijnen te maken heeft

Algemene voorbeelden


Het Europees Parlement stelt zich in meerderheid pro-Palestijns - en daarmee anti-Israëlisch - op, waardoor de Raad bemoeilijkt wordt in zijn bemiddelende rol ter bevordering van het vredesproces en in de coördinatie van zijn standpunt met dat van de Verenigde Staten.

http://www.eurofractie.nl/

De zogenaamde pro-Palestijnse organisaties en personen in Nederland blijken vooral oog te hebben voor het in een kwaad daglicht stellen van Israël, niet voor het verbeteren van het dagelijks leven van Palestijnen. Integendeel, hun acties hebben vaak zeer negatieve effecten voor diezelfde Palestijnen.

http://likud.nl/2014/03/pro-palestijns-of-anti-israel/,

Bij een pro-Palestijnse demonstratie op het Spuiplein in Den Haag zijn zaterdagmiddag borden met hakenkruizen getoond [...]. Duizenden mensen kwamen samen om te demonstreren tegen het beleid van Israël inzake de Palestijnen. Op borden die betogers in de lucht houden zijn de Israëlische vlag en een hakenkruis naast elkaar afgebeeld, met het teken '=' ertussen.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/07/hakenkruizen_bij_propalestina.html,