sidechick


sidechick 1.0

(seks, gender en relaties; informeel; pejoratief; neologisme)

vrouw met wie iemand, naast de vaste relatie, een inofficiële, niet-serieuze relatie heeft; vriendin voor 'erbij'; bijvrouw

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sidechick…

is een vrouw; is een persoon

  • [Betrekking of relatie] is een vrouw met wie iemand, naast de vaste relatie, een inofficiële, niet-serieuze relatie heeft

    Hoofdsemagram: chick


    Algemene voorbeelden


    De sidechick, oftewel 'de andere vrouw', is een via Nigeriaanse soapseries naar Kenia overgewaaid fenomeen waar bijna dagelijks over geschreven wordt. Mannelijke politici, professoren, zakenmannen en tv-sterren lijken er allemaal wel één te hebben, zo vaak verschijnen er stukken over hun minnaressen (en al het gedoe dat het oplevert) in de Keniaanse media.

    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/in-kenia-is-de-buitenvrouw-zondig-en-populair-tegelijk~b9599ba0/,

    Heb jij een lief? Vreselijk voor je zus en al helemaal om het op die manier te moeten ontdekken. Mijn vriendin heeft het ontdekt doordat ze vond dat hij laatste paar maanden afstandelijk was, afwezig als in hij was er wel (fysiek) maar tegelijk ook wel afwezig. Keertje belde die sidechick naar hem, anoniem en mijn vriendin nam op. Gelijk legde ze weer op, mijn vriendin deed nietsvermoedend verder tot ze erop ging letten dat haar man continue aan het sturen was.

    BeyondGaming,

    Het sidechick-fenomeen brengt ondertussen veel vragen met zich mee, met name voor vrouwen. Die lijken zich af te vragen: wanneer ben ik een sidechick? Ze willen kosten wat het kost voorkomen dat ze een 'sidechick wife' worden, schrijft Business Daily: een vrouw die denkt dat ze iemands echtgenoot of vriendin is, maar eigenlijk een minnares zijn. Voor twijfelende vrouwen maakte online platform Capital Lifestyle een handig lijstje: als hij 's avonds zijn telefoon niet opneemt, nooit blijft slapen, niet zegt waar hij woont en je niet aan zijn familie wordt voorgesteld, kun je ervan uitgaan dat je een sidechick bent.

    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/in-kenia-is-de-buitenvrouw-zondig-en-populair-tegelijk~b9599ba0/,

    Wij moeten echt een keer meeten, kunnen we lachen. Je vriendin mee, neem ik mn sidechick mee. Terrasje, biertje ... Prima!

    Fok!,

    Luo, ook bekend als Zi Lin, ontkent de geruchten dat ze iets zou hebben met de ex van Naomi. Ze schreef op Twitter: "Nee, ik date Vlad niet. Nee, ik ben niet zijn 'sidechick'. Nee, we hebben niet met elkaar geslapen. Nee, ik ben geen escort en dat zal ik ook nooit zijn."

    https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/artikel/2572981/ex-naomi-campbell-datet-haar-protege,

    Fatuma blijft maar naaktfoto's van de sidechick op de telefoon van de echtgenoot tegenkomen, hoe vaak ze het nummer van de vrouw ook verwijdert.

    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/in-kenia-is-de-buitenvrouw-zondig-en-populair-tegelijk~b9599ba0/,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2011
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal sidechick
    Betekenis in brontaal idem
    Samenhangende woorden (vorm) sidekick
    Samenhangende woorden (betekenis) friend with benefits; kwarrel; main bitch; scharrel