spiraalbodem


spiraalbodem 1.0

bedbodem die bestaat uit een frame waarin een veerkrachtig netwerk is gespannen van in elkaar gedraaide spiraalvormige metaaldraden; bedbodem met spiraaldraden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een spiraalbodem…

is een bodem voor een bed; is een stoffelijke zaak

      Hoofdsemagram: spiraal


      Algemene voorbeelden


      Een spiraalbodem is een stalen frame met tussenin een gespannen, veerkrachtige staaldraad, flexibel toe te passen als inlegbodem of als stand–alone op onderzetpoten.

      http://www.hetbeddenhuis.nl/

      Er zijn verschillende soorten bedbodems, zoals de lattenbodem, spiraalbodem en de boxspring. Ook bestaan er vele soorten matrassen, zoals het latexmatras, polyethermatras, traagschuimmatras, koudschuimmatras, binnenveringmatras, pocketveringmatras, luchtmatras en het waterbed.

      http://managejezelf.nl/index.php/spaarhypotheek-overwaarde-beleggingshypotheek-annuiteiten-hypotheek-aflossingsvrije-hypotheek-lineaire-hypotheek/196-goed-matras-en-bedbodem,

      Een spiraalbodem bestaat uit een stalen raamwerk waarbinnen plusminus 400 gevlochten staaldraden gespannen zijn. Tegenwoordig zijn bijna alle spiralen dwars gespannen in tegenstelling tot vroeger toen spiralen van kop naar voet geweven werden en men al snel te maken kreeg met het z.g. hangmateffect. Een spiraalbodem geeft optimale ventilatie hetgeen een positieve werking kan hebben op de levensduur van het matras.

      http://www.andersslapen.nl/spiraalbodem.html,