sportleraar


sportleraar 1.0

iemand die voor zijn beroep les geeft in sport en bewegen; leraar lichamelijke opvoeding; ook: het beroep van sportleraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sportleraar…

is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] geeft lichamelijke opvoeding of sport en bewegen

    Hoofdsemagram: leraar


    Algemene voorbeelden


    De sportleraar die in het onderwijs werkzaam is kenmerkt zich door het verzorgen van onderwijs in beweging (bewegingsonderwijs) en sport (sportonderwijs).

    www.hanze.nl/NR/.../BCPkwalificatieprofiel65correct.doc

    Om toegelaten te worden tot de opleidingen van het Instituut voor Sportstudies, de ALO of SGM moet je in elk geval een mbo-(niveau 4), havo- of vwo-diploma hebben [...]. Arbeidsperspectief. Sportleraar in de school: leraar lichamelijke opvoeding. Als sportleraar op een school voor basis, voorgezet of speciaal onderwijs weet je als geen ander hoe je kinderen enthousiast maakt voor sport en bewegen [...]. Sportleraar in de sportvereniging. De sportwereld verandert snel: meer en meer willen de verenigingen goede trainers en coaches hebben. Als sportleraar word je "breed" opgeleid [...]. Sportleraar in de buurt (community): sportconsulent [...]. Het organiseren van passende activiteiten en die verantwoord begeleiden, zijn belangrijke taken voor de sportleraar in de community.

    http://www.sportcareer.nl/Opleidingen.aspx?page=opleiding&OpleidingId=60

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding