sterftepercentage


sterftepercentage 1.0

percentage van sterfte; hoeveelheid mensen of dieren die gestorven zijn, gemeten en uitgedrukt in procenten; hoeveelheid dode mensen of dieren; sterftegehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sterftepercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de sterfte onder mensen of dieren

    Algemene voorbeelden


    Een groot verschil tussen Nederland en Duitsland is dat Duitsland veel meer test op het coronavirus. Viroloog Christian Drosten, die de Duitse regering adviseert, zei 26 maart tijdens een persconferentie dat het lage sterftepercentage komt omdat Duitsland heel vroeg begonnen is met heel veel testen.

    https://duitslandinstituut.nl/artikel/36640/lage-duitse-sterfte-komt-door-veel-testen,

    De medische wetenschap maakt zich zorgen om de explosieve stijging van het percentage meervoudige geboorten in ontwikkelde landen. Het sterftepercentage onder tweelingen is achtmaal hoger dan bij eenlingen.

    Meppeler Courant,

    Als de verbinding na een infectie van deze bacteriën in de bloedbaan terechtkomt, veroorzaakt het heftige ontstekingsreacties. Deze toestand wordt sepsis (bloedvergiftiging) genoemd. Het komt vaak voor bij mensen die een grote operatie hebben ondergaan of als gevolg van brandwonden en leverafwijkingen. In de VS teedt sepsis ongeveer 750.000 maal per jaar op, in Europa worden vergelijkbare getallen patiënten genoemd. Ongeveer eenderde van de patiënten overlijdt. Het endotoxine is niet de enige oorzaak van sepsis, maar wel een zeer belangrijke. Als endotoxine in het bloed aantoonbaar is, loopt het sterftepercentage op tot zeventig procent.

    http://www.stw.nl/

    Gemiddeld sterft bij het begin van een gijzeling drie procent van de gegijzelden en in de loop van de gijzeling nog eens elf procent, in totaal dus veertien procent. Terwijl dat bij De Punt nog geen vier procent was, tegen een sterftepercentage van zesenzestig bij de kapers.

    Morgenster, Jaap Scholten,

    De opslag in leefnetten heeft geen effecten op de groei van de vissen. Bij brasem is aangetoond dat er na hengelvangst en een verblijf van 4 uur in een leefnet geen verschil was in sterftepercentage in vergelijking met brasems die niet waren gevangen/bewaard.

    http://www.minlnv.nl/infomart/parlemnt/2002/par02115.pdf,

    Het sterftepercentage van watervlooien vertoont buiten het glastuinbouwgebied een duidelijk neerwaartse tendens (in de watervlooientest).

    http://www.socialcritic.org/delfland-gifland.htm

    De stelling dat de boomkorvisserij verantwoordelijk zou zijn voor het verdwijnen van diersoorten zoals langlevende schelpdieren, heeft Lindeboom al in 1991 geponeerd bij de publicatie van het rapport 'Beschermde Gebieden Noordzee'. Vooral het sterftepercentage van 90% voor opgeviste Noordkrompen (een schelpdier), moest deze stelling onderbouwen.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen