streefpercentage


streefpercentage 1.0

percentage waarnaar gestreefd wordt; percentage dat men hoopt te behalen; voorgenomen percentage
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een streefpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op een percentage dat nagestreefd wordt

    Algemene voorbeelden


    De inflatie komt dit jaar naar verwachting uit op 0,3%, om in 2021 te klimmen naar 0,8% en in 2022 verder te stijgen naar 1,3%. Daarmee komt de geldontwaarding volgens de ECB nog verder weg te liggen van het streefpercentage van onder, maar dichtbij 2%.

    https://www.ohv.nl/nog-vijftien-jaar-lang-lage-rente/,

    De regering had het streefpercentage voor de economische groei dit jaar vastgesteld op 8 à 9 procent, tegen 11,8 procent in 1994.

    NRC,

    Voor elk onderwijsniveau gelden bepaalde per schooljaar bepaalde streefpercentages (normen): het percentage jongeren dat uitvalt, mag niet hoger zijn dan deze normen. Als alle scholen in het voortgezet onderwijs en het mbo samen hun uitval terugbrengen tot deze streefcijfers, komt dit uit op 20.000 in 2021.

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vsv/maximaal-20.000-voortijdig-schoolverlaters-in-2021,

    Recentelijk door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) gehouden metingen naar het gebruik van de autogordel hebben aangetoond dat het percentage automobilisten, dat de gordel draagt, in vergelijking met najaar 1994 niet is toegenomen. Buiten de bebouwde kom wordt de gordel door 73% van de weggebruikers gedragen, binnen de bebouwde kom ligt het percentage beduidend lager: 62%. [...]. Alleen het telpunt in Zwolle voldoet aan het streefpercentage van de werkgroep. Dit is wellicht verklaarbaar omdat dit telpunt is gelegen op een autosnelweg, waar bestuurders toch eerder geneigd zijn de gordel om te doen.

    Meppeler Courant,

    De bezuinigingen waren nodig om België de aansluiting bij de Europese Unie niet te laten verliezen. Vorig jaar liep het financieringstekort op naar een percentage van 6,9 van het bruto nationaal produkt. Voor aansluiting bij Europa geldt als streefpercentage 3 procent.

    NRC,

    Met streefpercentages voor vrouwelijke hoogleraren in 2020 willen de universiteiten het aandeel vrouwen in de top van de wetenschap sneller vergroten.

    https://magazine.sofokles.nl/magazine/doorstroom-vrouwen-de-wetenschap/in-cijfers/

    De doelstelling voor de baggerdivisie ligt op tien procent extra en gemiddeld voor het hele concern geldt een streefpercentage van vier.

    http://www.schuttevaer.nl/2001/05/bagger.htm,