succespercentage


succespercentage 1.0

percentage van succes; mate waarin iets of iemand succes heeft, succesvol is, gemeten en uitgedrukt in procenten; mate van succes; succesgehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een succespercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de mate waarin iets of iemand succes heeft, succesvol is

    Algemene voorbeelden


    Hoe succesvol zijn implantaten? Indien voldoende bot aanwezig is, van goede kwaliteit, zijn implantaten, met name in de onderkaak, succesvol in meer dan 95% van de gevallen. Indien onvoldoende bot aanwezig is en er daarom bot aangebracht dient te worden is het succespercentage geringer. Het is tevens gebleken dat bij rokers het succespercentage duidelijk minder is.

    http://www.kaakchirurg.nl/pub/,

    Denkt u, dat u dagelijks in contact komt met minimaal 5 mensen? Voorbeeld: bakker, buschauffeur, postbode, assurantieadviseur, krantenverkoper, medewerker van de snackbar, arts, verkoopster in een bloemenzaak, mensen op een rommelmarkt, tankstation, een kort gesprek in een lift, enz., enz. Als er een manier zou zijn hoe u deze mensen op de business kunt attenderen zonder iets te moeten verkopen (dagelijks maar 5, telt zich op jaarbasis op tot 1.825), gelooft u dan dat er drie, vier of vijf goede medewerkers over zullen blijven? Dat komt neer op een succespercentage van 0,2 %!

    http://users.skynet.be/voeding/netwerkmarketing/Netwerkmarketing-deel2.htm

    De Proton is namelijk niet alleen een bijzonder krachtige - en naar westerse begrippen goedkope - raket, hij is sinds zijn eerste lancering (16 juli 1965) geleidelijk aan ook uitgegroeid tot een uiterst betrouwbaar ruimtelijk voortstuwingssysteem met een succespercentage van 93 procent over tot dusverre al meer dan tweehonderd lanceringen.

    NRC,

    Het succespercentage van een gemiddelde embryoloog die een succesvol embryo selecteert ligt rond de 65%.

    https://www.robotzorg.nl/nieuws-robotzorg/ai-verhoogt-kansen-van-in-vitrofertilisatie/,

    'Toen ze het aneurysma verwijderden, hebben ze een bypass aangebracht,' zei ze. 'Het succespercentage hiervan is vrij groot, maar er kan van alles misgaan.'

    De necrologieschrijver: een obsessieve zoektocht, Porter Shreve,

    Recent onderzoek van Morningstar laat bijvoorbeeld zien dat over de afgelopen 10 jaar bijna 98,5% van de actieve managers die zich richten op Amerikaanse groeiaandelen achterblijven bij de benchmark. Met andere woorden een succespercentage van 1,5%! Gelukkig zijn er ook markten waar de succespercentages beduidend hoger liggen. Zo bedraagt het succespercentage van actieve managers in het segment mid-cap aandelen in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 77,8% en weten managers die actief zijn in het segment Pacific ex-Japan in de helft van de gevallen de markt te verslaan.

    https://www.rabobank.nl/particulieren/beleggen/handig-voor-beleggers/beleggingsnieuws/items/de-succespercentages-van-actieve-managers.html

    Je mag er gerust van uitgaan dat het succespercentage van een gemiddelde fotograaf 3% is, dat wil zeggen dat ongeveer één beeld per film van 36 echt goed is.

    http://home2.planetinternet.be/rv047190/fotocursus/pdf/Cursus%20Natuurfotografie%201dot2.pdf,

    "Hele gezinnen zijn door de Koreaanse Oorlog uiteengerukt. Er was geen registratieplicht, dus zoeken naar een verloren broer of kind was niet eenvoudig. Toch is het succespercentage groot. Korea spreekt zelf over zestig procent."

    Haarlems Dagblad,

    "We zullen de embryo's heel zorgvuldig controleren voor we ze in de baarmoeder plaatsen. We zijn gewend embryo's te beoordelen, dat is ons dagelijks werk bij in-vitrofertilisatie, IVF. Ons lab heeft het hoogste succespercentage bij IVF, meer dan 50 procent, doordat we zo zorgvuldig selecteren."

    Reformatorisch Dagblad,

    Het lijkt erop dat de groep uit Hawai die de afgelopen zomer meldde zo'n vijftig muizen te hebben gekloond, verbeteringen heeft aangebracht waardoor het succespercentage hoger is, maar de techniek is nog lang niet veilig genoeg om standaard op mensen toe te passen.

    http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/pp/vvd/lire/3905/p001.pdf

    Oogspieroperaties hebben een hoog succespercentage: bij 90 % van de patienten is het dubbelzien bij rechtuit kijken verdwenen na één operatie, bij de overige 10 % zijn meerdere operaties nodig.

    http://www.oogziekenhuis.nl/

    In 1998 en 1999 werd voor ruim 80.000 mensen zo'n reïntegratietraject afgesloten. Het succespercentage lag op 25 à 30 procent. Voor 2001 zijn 70.000 trajecten voorzien: 55.000 voor wao'ers en 15.000 voor werklozen. Bedrijven die inschrijven, verplichten zich tot een succespercentage van minimaal 35 procent.

    De Limburger,

    Mensen die met overgewicht kampen, hebben meer kans om blijvend af te vallen als ze hun dieet combineren met lichaamsbeweging. Dit blijkt uit een studie die de Amerikaanse bond van diëtisten heeft gepubliceerd. [...]. Blijkens de uitkomsten van de studie was 38 procent van de proefpersonen die de gecombineerde methode toepasten, na een jaar meer dan vijf kilo lichter. Het "succespercentage" daalde naar 24 bij mensen die alleen lichaamsbeweging hadden gehad en tot 18 bij degenen die alleen maar een dieet volgden.

    De Standaard,

    Volgens het onderzoeksbureau Van Dijk, Van Soomeren en partners, dat in opdracht werkte van Justitie, variëren de motieven van slachtoffers en daders om mee te werken aan bemiddeling sterk.Ondanks het lage succespercentage noemt Justitie het experiment bemoedigend.

    de Volkskrant,