tafeltennisster


tafeltennisster 1.0

vrouw die in competitieverband of voor haar plezier tafeltennis speelt; vrouw die tafeltennist; tafeltennisspeelster

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tafeltennisster…

is een sporter; is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Tafeltennisster Linda Creemers is er vrijdag bij het Spaans Open in Almeria niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het vrouwenenkelspel. De Maasbrachtse was na een sterke start kansloos tegen de Japanse Kasumi Ishikawa.

    http://www.limburger.nl/article/20110408/SPORT01/110409564/1030,

    Tafeltennisster gediskwalificeerd. De Tunesische Sonia Touati werd vlak voor haar partij tegen de Japanse Todo gediskwalificeerd, nadat ze haar pallet met verboden lijm had behandeld.

    De Standaard,

    Alhoewel de cijfers anders doen vermoeden, kenden de tafeltennissters allerminst een gemakkelijke middag. Li Jie moest tegen Renate Strbikova tot het uiterste gaan en won de wedstrijd na de volle vijf games. Kopvrouw Li Jiao maakte veel vermijdbare fouten in haar partij tegen Iveta Vacenovska, waardoor haar tegenstandster lange tijd mee kon in de strijd. De Europees kampioene van 2007 zegevierde uiteindelijk met 3-1.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1167504/2009/09/16/Tafeltennissters-slaan-dubbelslag.dhtml,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de beste tafeltennisster

    Bettine Vriesekoop gaat vrijdag als favoriete van start in de open Engelse titelstrijd. Nederlands beste tafeltennisster zou aanvankelijk niet meedoen, maar nam op het laatste moment de opengevallen plaats van Gerdie Keen in. Vriesekoop gebruikt het evenement in Thornaby als voorbereiding op de Europese Top Twaalf.

    Meppeler Courant,

    • de Amerikaanse tafeltennisster
    • de Nederlandse tafeltennisster
    • de Belgische tafeltennissters

    "Ik vind dat de tafeltennissters zich moeten kleden zoals de tennissters. Onze outfits zijn saai, niet sexy." De Amerikaanse tafeltennisster Wang Chen hoopt dat in haar sport de korte broeken plaatsmaken voor rokjes.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1043/Olympische-Spelen/article/detail/2161543/2008/08/22/Olympische-quotes-uit-Peking.dhtml?redirected,

    De 35-jarige Nederlandse tafeltennisster, Bettine Vriesekoop, werd in de eerste ronde van het dubbelspel uitgeschakeld en ging er ook in het enkelspel uit in de voorronde.

    De Standaard,

    De Belgische tafeltennissters handhaafden zich ten nadele van Nederland in de Europese Superliga.

    De Standaard,