techniekdocent


techniekdocent 1.0

docent die les in het vak techniek geeft; leraar techniek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een techniekdocent…

is een docent; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Op donderdag 17 april bracht een groep techniekdocenten van het ROC Amsterdam, mede georganiseerd door het Masterplan Techniek Amsterdam, een geslaagd bedrijfsbezoek aan de metrowerkplaats van het GVB. Dit deden zij in het kader van de Domein Docenten Dag, waarop alle techniekdocenten zich konden intekenen voor een bezoek aan verschillende technische bedrijven.

      http://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie-diensten/dmo/onderwijs-jeugd/masterplan-techniek/nieuws/roc-docenten/,

      De veiligheidsmap bestaat o.a. uit controlelijsten voor machines en instructiekaarten voor leerlingen. Techniekdocenten in de bovenbouw krijgen daarmee een instrument in handen om veilig onderwijs te bieden.

      https://www.cnvo.nl/nc/actueel/nieuws/onderwijs-nieuws/nieuws-details/article/ook-veiligheidsmappen-voor-techniekdocenten-bovenbouw/?tx_ttnews%255Bsrcpid%255D=50,

      Het voorstel van de Kamerleden kan bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Zij willen niet alleen dat techniek een serieus vak wordt op de basisschool, maar óók op de Pabo. Dan zijn we verlost van de juf die denkt dat een lesje knutselen techniekonderwijs is. Dat is mooi. Maar wat mij betreft kan het nog beter. Ik denk dat we nog beter af zijn met echte vakdocenten techniek op de basisschool en misschien zelfs in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs. Een techniekdocent, zoals de gymleraar en – in het verleden – de muziekleraar. Iemand die met verstand van zaken les geeft in zijn/haar eigen vak. Trots en gepassioneerd.

      http://www.fme.nl/Actueel/Content/Weblog_voorzitter/Dezentj%C3%A9_denkt_Techniek_is_geen_knutselen,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding