tennisleraar


tennisleraar 1.0

iemand die voor zijn beroep tennisles geeft; ook: het beroep van tennisleraar

Semagram


Een tennisleraar…

is een persoon

 • [Organisatie of instelling] werkt vaak voor een sportschool of tennisvereniging
 • [Gebied] geeft tennisles

  Algemene voorbeelden


  Om als tennisleraar te mogen werken, moet u een opleiding gevolgd hebben. Na het behalen van een diploma moet u een licentie aanvragen bij de KNLTB als u uw diensten als gediplomeerd tennisleraar wilt aanbieden aan tennisverenigingen.

  http://www.knltb.nl/cms/showpage.aspx?id=311,

  De professioneel opgeleide tennisleraar kan als geen ander de wedstrijden samenstellen en aan de hand van opdrachten en analyses uw wedstrijdtennis verbeteren.

  http://www.geldropbanen.nl/index.html

  Tennissen is veel moeilijker dan je denkt. Je moet erg veel leren. Bijv hoe je je racket vast moet houden, lopen, hoe je je voeten neer zet en hoe je de bal op verschillende manieren kan slaan. Een tennisleraar slaat je de ballen aan of een ballenkanon schiet de ballen naar de leerlingen.

  http://www.kinderlines.nl/binkybol/binkybol.pagina11.3.asp

  Met onze hooggekwalificeerde tennisleraren en eersteklas voorzieningen kunt u alle fijne kneepjes van het tennisspel leren: topspin, passeerslag, slice.

  http://www.clubmed.be/cm/reis-athenia-griekenland-sporten-en-activiteiten_p-34-l-NL-v-ATHC-r-4-d-000005-pe-10E-ac-vh.html,

  Onze lentelessen worden gegeven door gediplomeerde tennisleraars, bestaan uit 8 lesuren en zullen op onze buitenterreinen doorgaan.

  http://www.vzwsportenspel.be/lentelessen.php,

  Mijn beroep is tennisleraar. Ik ben in dienst bij Tennisschool all-in sinds april 2005 [...]. Ik ben geslaagd voor mijn CIOS opleiding in 2006. Het jaar daarvoor had ik al mijn diploma tennisleraar A gehaald. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding voor tennisleraar B.

  http://www.twoud.nl/uploads/SMASH/2008/0812%20Smash.pdf,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • tennislerares