tv-recensent


tv-recensent 1.0

iemand die zich, voor zijn beroep of uit liefhebberij, bezighoudt met het recenseren, het kritisch bespreken van televisie-uitzendingen, meestal via een schriftelijke recensie in een krant of een tijdschrift; iemand die televisierecensies schrijft; televisierecensent

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tv-recensent…

is een recensent; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De opwinding die in Groot-Brittannië was ontstaan voorafgaand aan Dood op Verzoek lijkt door het zien van de documentaire vrijwel weggenomen [...]. De tv-recensent van de conservatieve The Daily Telegraph heeft het over "een extreem sympatiek en ontroerend programma, vol van spirituele resonantie". Hij vindt het alleen jammer dat de documentaire als kapstok voor een discussie werd gebruikt.

      NRC,

      The fugitive was ongeveer twee keer per maand te zien [...]. De AVRO boekte er succes mee [...]. Ja, ook hier zinderde het van medeleven met de ongelukkige dokter Kimble. Zozeer dat de (anonieme) tv-recensent van de Nieuwe Rotterdamse Courant zich [...] geroepen voelde de slotaflevering ernstig te bekritiseren en het daarbij niet kon laten melding te maken van het feit dat hij voorkennis had: "De oplossing van de zaak Kimble, die ons reeds bekend was, zal voor de kijkers wel bar teleurstellend zijn geweest. Zo'n verschrikkelijk lange tocht van de moedeloze dokter en dan dit happy ending, het had niet snoepdoziger gekund."

      NRC,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding