uitkeringspercentage


uitkeringspercentage 1.0

percentage dat aangeeft wat de hoogte is in procenten van de uitkeringen die volgens de wetgeving van de sociale zekerheid door de overheid worden verstrekt; hoogte van uitkeringen in een bepaalde periode, gemeten en uitgedrukt in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een uitkeringspercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoogte van door de overheid verstrekte uitkeringen in een bepaalde periode

    Algemene voorbeelden


    "De Wet op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering bestaat pas sinds 1967 en je moet er toch op rekenen dat het minstens veertig jaar duurt voor een sociale verzekering stationair is. De politiek heeft de kosten van het systeem alleen maar binnen de perken kunnen houden door het uitkeringspercentage te verlagen van 80 naar 70 procent van het laatste loon en door een ander criterium te nemen voor het werk dat mensen moeten aanvaarden: gangbare in plaats van passende arbeid".

    NRC,

    De bouwbedrijven, verenigd in de AVBB, willen de VUT-leeftijd optrekken van 57 naar 61 jaar en het uitkeringspercentage verlagen van 80 naar 70 procent.

    NRC,

    Om oudere werknemers te ontmoedigen zo snel mogelijk met werken te stoppen hadden de werkgevers voorgesteld om het uitkeringspercentage te verhogen naarmate men later met de VUT ging.

    NRC,

    Het uitkeringspercentage voor nieuwe arbeidsongeschikten werd met de nieuwe WAO-wet verlaagd van 70 procent tot gemiddeld 61 procent van het laatst verdiende loon.

    NRC,

    Verlaging van de uitkeringspercentages in 1984, 1985 en 1986 leverden een besparing op van in totaal ruim 4 miljard gulden.

    NRC,

    U heeft recht op de jonggehandicaptenkorting, als u in het betreffende belastingjaar een uitkering heeft ontvangen op grond van de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong), ongeacht de duur van die uitkering of het uitkeringspercentage.

    http://www.sb-belang.nl/publicaties/ Belastingbrochure%202003%20lay-out.doc,

    Stopt het recht op WAO? Dan stopt ook het recht op Invaliditeitspensioen. Hoeveel? Dat hangt af van de mate van uw arbeidsongeschiktheid en het uitkeringspercentage dat daarbij hoort.

    http://www.abp.nl/mx01/content/interface/index_1.htm

    Voor de vakbonden in de bouw en metaalnijverheid is drastisch ingrijpen in de vut onbespreekbaar. Evenals de werkgevers onderkennen zij dat voortzetten van deze regeling in de komende decennia te duur zou worden, maar een ander systeem vergt volgens hen een (veel) langere overgangsperiode dan de werkgevers voor ogen staat. Dat het in stand houden van uitkeringspercentages van 75 tot 85 procent onontkoombaar leidt tot hogere premies - en dus meer vraagt van de solidariteit van de werkenden - is een offer dat volgens de bonden door de achterban wel gedragen kan worden.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    uitkeringspercentage 2.0

    percentage dat aangeeft wat de hoogte is in procenten van een incidentele uitkering die door de overheid wordt verstrekt aan gedupeerden bij een calamiteit; hoogte van een incidentele uitkering aan gedupeerden, uitgedrukt in procenten
    Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
    Zie ook : percentage

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een uitkeringspercentage…

    is een percentage; is een hoeveelheid

    • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoogte van een door de overheid verstrekte uitkering aan gedupeerden bij een calamiteit

      Algemene voorbeelden


      Tegen kwart over negen begint het grote rumoer. Dan komen uit het donker zo'n duizend boeren uit het Rivierengebied in het Gelderse provinciehuis met vuurwerk en luid gezang klagen over de hoogte van de schadevergoeding die ze krijgen na de recente wateroverlast. [...]. Vertegenwoordigers van de boze boeren (die honderd procent schadevergoeding willen in plaats van de toegezegde 65 procent) spreken ook met de fractievoorzitters van de vier landelijke partijen. Die zeggen toe het uitkeringspercentage serieus te zullen heroverwegen, waarna de boeren rond een uur of elf zingend huiswaarts keren in de twaalf veewagens en bloementrucks waar ze mee uit het Rivierenland gekomen waren.

      NRC,

      uitkeringspercentage 3.0

      percentage van de winst door een bedrijf dat periodiek wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders; hoogte van de uitkering door een bedrijf aan de aandeelhouders voor een bepaalde periode, uitgedrukt in procenten; percentage winstuitkering; dividenduitkering
      Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
      Zie ook : percentage

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een uikeringspercentage…

      is een percentage; is een hoeveelheid

      • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoogte van een door een bedrijf verstrekte uitkering aan de aandeelhouders

        Algemene voorbeelden


        Het dividendbeleid is gericht op uitbetaling van een stabiel dividend van tenminste 40% van de nettowinst. Historisch gezien ligt het uitkeringspercentage van dividend rond het niveau van 55%. In de afgelopen jaren is een gecombineerd cash- en stockdividend uitgekeerd.

        https://dividendinfo.nl/accell,

        De aandeelhouders moeten even geduld hebben. De winstuitkering in de vorm van een dividend [...] is bewust laag gehouden, zo gaf Van Veen tijdens de aandeelhoudersvergadering toe. In de jaren 1992 en 1993 hebben we aanzienlijke verliezen geleden. We moeten nu eerst de blauwe plekken op de balans corrigeren", zegt de bestuursvoorzitter, "De pay-out is laag, maar zonder meer verantwoord." Wel streeft Hoogovens op termijn naar een uitkeringspercentage van 30 tot 35 procent.

        NRC,

        Philips streeft naar een stabiel dividend en gaat uit van een uitkeringspercentage (payout ratio) van 40 tot 50% van het aangepaste netto inkomen. Hierbij hanteert het bedrijf een jaardividend in de vorm van cash danwel aandelen (stockdividend).

        https://dividendinfo.nl/philips,

        uitkeringspercentage 4.0

        percentage dat aangeeft wat de hoogte is in procenten van een uitkering die door een verzekeringsmaatschappij wordt verstrekt aan verzekerden in het geval zich iets voordoet waarvoor men verzekerd is; hoogte van een uitkering door een verzekeringsmaatschappij aan verzekerden, uitgedrukt in procenten
        Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
        Zie ook : percentage

        Semagram (extra betekenisinformatie)


        Een uitkeringspercentage…

        is een perdentage; is een hoeveelheid

        • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoogte van een uitkering door een verzekeringsmaatschappij aan verzekerden

          Algemene voorbeelden


          Wanneer ontvangt u een hogere uitkering? Bent u voor 26% of meer invalide geworden door een ongeval dat verzekerd is? Dan verhogen wij het uitkeringspercentage voor blijvende invaliditeit.

          https://www.reaal.nl/49ea58/globalassets/reaal/archief/archief-voorwaarden-verzekeringen/03114-15-06.pdf

          Voor het verschil tussen de uitkeringspercentages voor de oorspronkelijke en de nieuwe mate van arbeidsongeschiktheid bestaat gedurende dit jaar recht op uitkering volgens het Eerstejaarsrisico, mits dit is meeverzekerd. In dat geval is op de aanvullende uitkering de gekozen eigen risicoter mijn van toepassing.

          https://www.unive.nl/binaries/content/assets/pdfs/zakelijk/arbeidsongeschiktheidsverzekering/reglement_risicoverminderaar_arbeidsongeschiktheidsverzekering_voor_ondernemers.pdf

          Als verzekerde door een gedekt ongeval (een mate van) blijvende invaliditeit oploopt, wordt een percentage van het op de polis vermelde verzekerde bedrag uitgekeerd aan de begunstigde. Dit is het uitkeringspercentage, dat wordt vastgesteld aan de hand van de vraag of er sprake is van geheel of gedeeltelijk (functie)verlies van 1 of meer getroffen lichaamsde(e)l(en) of orga(a)n(en).

          https://nkbv.nl/files/verzekering/NBKV%202020.pdf,

          uitkeringspercentage 5.0

          getal dat aangeeft wat de hoogte is in procenten van een uitkering die bij winst in een kansspel wordt uitgekeerd aan de deelnemers; hoogte van het bedrag dat bij een kansspel wordt uitgekeerd aan winnende deelnemers, uitgedrukt in procenten ten opzichte van de totale inleg of het door de speler ingelegde bedrag
          Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
          Zie ook : percentage

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          Een uitkeringspercentage…

          is een percentage; is een hoeveelheid

          • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoogte van het bedrag dat bij een kansspel wordt uitgekeerd aan winnende deelnemers

            Algemene voorbeelden


            Op deze pagina informeren we u graag over de uitkeringspercentages van de verschillende Nederlandse loterijen. Het uitkeringspercentage geeft weer hoeveel procent van de loten inleg naar de prijzenpot gaat. Een uitkeringspercentage van bijvoorbeeld 55% betekent dat er van elke honderd euro dat aan loten wordt verkocht er 55 euro als prijzengeld wordt uitgekeerd.

            https://www.geldloterijen.nl/uitkeringspercentages

            Uitkeringspercentages loterijen verschillen enorm van elkaar. Dit heeft verschillende oorzaken. Van de totale opbrengst van een loterij gaat een bepaald deel naar deelnemers in de vorm van prijzen. Daarnaast hebben loterijen andere uitgaven zoals bijvoorbeeld goede doelen.

            https://www.vergelijkloterij.nl/grootste-uitkeringspercentage/

            De Staatsloterij heeft van alle loterijen het hoogste uitkeringspercentage, in 2015 was dit 68,3%. Van de totale opbrengst van € 692 miljoen is er € 473 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd. Van iedere euro dat er geïncasseerd wordt aan lotengeld, keert de Staatsloterij er 0,68 weer uit.

            https://www.vergelijkloterij.nl/grootste-uitkeringspercentage/

            Bij gokspelen wordt in de vorm van prijzen een gedeelte van het ingelegde geld weer terugbetaald. Dat wordt uitkeringspercentage genoemd. Bedraagt het uitkeringspercentage bijvoorbeeld 50%, dan betekent dat je van elke ingelegde euro, € 0,50 aan prijzen uitgekeerd krijgt.

            https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is-het-zogenaamde-uitkeringspercentage/

            Het is geen geheim dat keno niet het meest spelervriendelijke spel is. Het verwachtte uitkeringspercentage is met 92% echter behoorlijk hoog voor een [...] spel in een casino. Het verwachte uitkeringspercentage voor keno is ongeveer 92%. Het is te vergelijken met de bingo of lotto, waarbij spelers nummers selecteren en hopen dat ze getrokken worden. Ondanks de armoedige winkansen kunnen prijzen zo hoog zijn als 10.000x of zelfs 100.000x je inzet als al je nummers getrokken worden.

            https://www.casinobonustip.com/nl/keno/

            uitkeringspercentage 5.1

            hoogte van het bedrag dat door een gokkast wordt uitgekeerd aan winnende deelnemers, uitgedrukt in procenten
            Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
            Zie ook : percentage

            Semagram (extra betekenisinformatie)


            Een uitkeringspercentage…

            is een percentage; is een hoeveelheid

            • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoogte van het bedrag dat door een gokkast wordt uitgekeerd aan winnende deelnemers

              Algemene voorbeelden


              Het uitkeringspercentage staat voor het percentage dat de gokkast uitkeert, in verhouding tot de inleg waarmee wordt gespeeld. Heeft een bepaalde gokkast bijvoorbeeld een percentage van 90%? Dan betekent dit dat 90% van alle inleg weer wordt uitgekeerd aan prijzengeld.

              https://www.gokkastenxl.nl/blog/uitkeringspercentage-van-een-gokkast

              Het uitkeringspercentage van een slot is een procentuele weergave van wat een online gokkast terugbetaalt aan de speler. Dit percentage is altijd een gemiddeld percentage, wat is berekend over miljoenen spins. Om deze reden spreken wij ook wel van een theoretisch uitkeringspercentage.

              https://www.superbigwin.nu/wat-het-uitkeringspercentage-van-een-slot/

              Je kunt van een gokkast moeilijk bepalen wanneer die precies zal uitbetalen, maar aan de hand van het uitkeringspercentage kun je daar wel een voorspelling voor maken. Bijvoorbeeld omdat je weet dat de kast regelmatig uitbetaalt, of dat het juist veel langer duurt voordat je uitbetaald krijgt tijdens een spel dat je speelt.

              https://www.gokkastenxl.nl/blog/uitkeringspercentage-van-een-gokkast

              Stel dat een online slot een uitkeringspercentage heeft van 97,2%, dan betekent dit dat deze slot van iedere 100 euro die ingezet wordt, net iets meer dan 97 euro weer uitkeert aan de speler.

              https://www.superbigwin.nu/wat-het-uitkeringspercentage-van-een-slot/