wascapsule


wascapsule 1.0

(neologisme)

builtje met geconcentreerd vloeibaar wasmiddel dat wordt omhuld door in water oplosbaar materiaal en dat voldoende is voor één wasbeurt; capsule met vloeibaar wasmiddel; wasbuiltje; waspod; waskussentje

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wascapsule…

is een wasmiddel; is een middel

      Hoofdsemagram: pod


      Algemene voorbeelden


      Wat zijn waspods/wascapsules. Waspods zijn kleine capsules van wasmiddel die je in de trommel van je wasmachine stopt. Zodra het in aanraking komt met water lost er een plastic randje op waardoor het in contact komt met je kleding. Het plastic randje lost helemaal op in het water, dus je zult geen restjes plastic tegenkomen in je kleding of wasmachine. [...]. Waspods worden overigens ook soms wascapsules genoemd.

      https://wasmiddeltest.nl/beste-waspods/,

      Unilever: Ariel kopieert wascapsule. De 'tabs' en 'pods' van Ariel moeten uit de schappen, vindt Unilever. Is er inderdaad sprake van naäperij? Van onze verslaggever Tjerk Gualthérie van Weezel den haag Waspoederproducent Unilever wil dat concurrent Procter & Gamble per direct alle 'tabs' en 'pods' van Ariel uit de schappen haalt. De buideltjes vol wasmiddel zouden een illegale kopie zijn van de 'capsules' van Robijn, waarop Unilever het octrooi heeft.

      de Volkskrant,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • een wascapsule inslikken

      Je springt uit een rijdende auto, danst op het nummer In my feelings van Drake (terwijl je auto zonder bestuurder verder bolt), en stapt weer in. Het is dom, levensgevaarlijk, verboden en potentieel heel erg duur. Maar als je het op video vastlegt, mag je zeggen dat je de Kiki Challenge hebt uitgevoerd. Tja, wat moet je daar, als vader van twee Youtube-kijkende tieners, van denken? Dat de autosleutels achter slot en grendel gaan, natuurlijk. Maar dan bestaat nog steeds de kans dat je adolescenten zich wagen aan pakweg de Tide Pod Challenge (waarbij je een wascapsule inslikt), of de Condom Snorting Challenge.

      De Standaard,

      in voorzetselgroep


      • problemen door wascapsules

      In 2012 waren er bijvoorbeeld 134 meldingen van problemen door wascapsules, in 2018 waren dat er 386.

      De Standaard,

      • de producent van wascapsules

      'Verandering start met Qiaobi' luidt de slogan van de producent van wascapsules.

      De Standaard,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2013