werkloosheidspercentage


werkloosheidspercentage 1.0

percentage van werkloosheid; hoeveelheid werkloosheid, hoeveelheid werklozen in een bepaalde periode, gemeten en uitgedrukt in procenten ten opzichte van het totaal van de beroepsbevolking; werkloosheidsgehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een werkloosheidspercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de hoeveelheid werkloosheid, de hoeveelheid werklozen in een bepaalde periode ten opzichte van het totaal van de beroepsbevolking

    Algemene voorbeelden


    Het werkloosheidspercentage wordt berekend ten opzichte van de beroepsbevolking. De werkloosheidsindicator is van de International Labour Organisation (ILO) en betreft het aantal 15- tot 75-jarigen die geen betaald werk hebben, daar wel recent naar hebben gezocht en die ook direct beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Voor Nederland en de provincie als geheel publiceert het CBS maandcijfers.

    https://trendbureaudrenthe.nl/leefbaarheid/werk-en-inkomen/werkloosheid/,

    Ondanks alle maatregelen van het kabinet, gaat de coronacrisis ons land in een recessie trekken, aldus het Centraal Planbureau (CPB). [...]. Momenteel bedraagt dit met 274,000 werklozen, 2,9 procent. In het ergste geval kan het werkloosheidspercentage stijgen tot 9,4 procent, de economie zal dan krimpen tot wel 7,3 procent. Dit is het scenario waarin de beperkende maatregelen een jaar aanhouden.

    https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/164175/nieuw-artikel,

    De liberale en transparante Amerikaanse arbeidsmarkt heeft [...] onder Clinton bewezen om met behulp van een optimale flexibiliteit en competitiviteit te zorgen voor lage werkloosheidspercentages.

    http://www.democratisch-links.be/vmt/txt/mommen.htm

    In Groningen is het werkloosheidspercentage het hoogst, maar het aantal extreem-rechtse kiezers een stuk lager dan elders.

    NRC,

    De Geus wil het percentage jongeren zonder baan niet meer dan het dubbele laten bedragen van het algemene werkloosheidspercentage.

    Het Parool,

    De commissie wijst erop dat het werkloosheidspercentage onder personen met alleen basisonderwijs al een aantal jaren het dubbele bedraagt van het gemiddelde.

    NRC,

    Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten is in januari met 0,3 procent gestegen tot 5,7 procent.

    NRC,

    Economen waren verdeeld in hun meningen over het gestegen werkloosheidspercentage.

    NRC,

    De raming van het gemiddelde werkloosheidspercentage voor dit jaar is verlaagd van 6,2 tot 5,8 en die voor 1996 van 6,1 tot 5,9.

    NRC,

    Het werkloosheidspercentage onder vrouwen kwam uit op ruim 11; onder mannen op iets minder 7.

    NRC,

    In de Europese Unie voert Spanje dit jaar de lijst aan met een werkloosheidspercentage van 24,4 procent, gevolgd door Finland met 17,7 procent.

    NRC,

    De werkloosheidspercentages van afzonderlijke buurten zijn niet bekend. De arbeidsbureaus registreren wel de aantallen werklozen in hun regio, maar kunnen niet zeggen hoe groot in elke buurt het werkloosheidspercentage is.

    NRC,

    Pas in 1988 was het Amerikaanse werkloosheidspercentage weer gedaald tot zijn niveau van 1979.

    De Standaard,

    In de nota staat dat de werkloosheidspercentages in Vlaanderen en Wallonië van 1975 tot 1983 bijna gelijk opgingen.

    De Standaard,

    De hoofstad van de provincie, Lelystad, heeft met 18 procent het hoogste werkloosheidspercentage in Flevoland dat gemiddeld een werkloosheid van 12,65 procent kent.

    NRC,

    Naar de maatstaven van het IMF heeft Rusland zich een strenge begrotingsdisco opgelegd. [...]. Redenen voor de troosteloze economische situatie, volgens buitenlandse waarnemers, weinig efficiëntie in de publieke huishoudens, buitenlandse leningen, belastingvoordelen, speculatieve beleggingszaken en nalatige belastingbetalingen. Het werkloosheidspercentage bedraagt 9 %.

    http://www.instantweb.be/free/vdwevents/page5.html,