winstpercentage


winstpercentage 1.0

percentage van winst; hoeveelheid winst die behaald is of men hoopt te behalen, gemeten of overeengekomen en uitgedrukt in procenten; winstgehalte in procenten
Zowel in toepassing op winst in financiële zin als met betrekking tot het behaalde resultaat in een sport, gemeten en uitgedrukt in procenten. Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een winstpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de financiële winst van bedrijven, ondernemers e.d., of op het aantal behaalde overwinningen in de sport.

    Algemene voorbeelden


    Relatief gezien, kennen financiële dienstverleners en de farmaceutische industrie de hoogste winstpercentages, respectievelijk 25 tot 30 procent en 20 tot 25 procent. Onder professionals variëren winstmarges tussen 10 en 20 procent, waarbij huisartsen, paramedici en tandartsen relatief hoog zitten. In intramurale instellingen en ziekenhuizen, zorgverzekeraars, groothandels en de bouw liggen de winstpercentages op 0,5 procent.

    https://www.zorgvisie.nl/leveranciers-strijken-meeste-winst-in-zorg-op/,

    Zestien zorginstellingen in Brabant hebben in 2017 en 2018 een onverklaarbaar hoge winst behaald. Dit blijkt uit onderzoek van tv-programma Pointer, Reporter Radio en nieuwssite Follow The Money. Het gaat over een winstpercentage boven de tien procent.

    https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3074184/16-zorginstellingen-behalen-onverklaarbaar-hoge-winst-het-deugt-niet,

    Als in een bepaalde bedrijfstak een winstpercentage van 5% normaal is zou dat in de autobranche betekenen vier- tot vijfmaal meer.

    http://www.autokompas.nl/archief/2004/01/Bedrijfseconomische_kengetallen_(9).html,

    Volgens de voorzitter kan pas bij een winstpercentage van minimaal vijftien ten opzichte van de investeringen van tevredenheid worden gesproken.

    NRC,

    Voordat een multinational in Nederland een hoofdkantoor vestigt, zoekt de investeerder [...] zekerheid over het winstpercentage dat de Nederlandse fiscus zal hanteren.

    NRC,

    Het tafeltennisteam van Zwartsluis bleef opnieuw ongeslagen. [...]. Hekman verloor z'n 100 procent winstpercentage door verlies tegen de technisch aanvallend goed spelende R. de Grave.

    Meppeler Courant,

    Uitgenodigd worden de spelers/sters die in de najaarscompetitie 2019 in de afdelingsklassen jeugd de hoogste winstpercentages hebben behaald.

    https://tafeltennis.nl/wp-content/uploads/2020/01/Uitnodiging-Jeugdklassentoernooi-2020.pdf,

    Van de in totaal 108 Europese wedstrijden die Advocaat coachte, won hij er 51 (47 procent). Dat is een hoger winstpercentage dan Feyenoord, dat 113 van zijn 263 EC-duels (43 procent) won.

    https://www.ad.nl/europees-voetbal/advocaat-heeft-hoger-winstpercentage-in-europa-dan-feyenoord~a9a5ae09/,

    Van der Poel acht winstpercentage van 33 dit jaar niet haalbaar. Mathieu van der Poel tempert de verwachtingen voor het klassieke voorjaar. Vorig jaar won de alleskunner een derde van de koersen waar hij aan de start verscheen, maar dat percentage acht hij nu onmogelijk.

    https://www.nu.nl/wielrennen/6032917/van-der-poel-acht-winstpercentage-van-33-dit-jaar-niet-haalbaar.html,

    Verzekeringsbedrijven hebben jarenlang ruim 40 procent van de verzekeringspremie van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen niet hoeven uit te keren. Pas in 1989 wordt dat winstpercentage lager en pas in 1993 komt er een omslag.

    NRC,

    Hoe help je als ondernemer je bedrijf binnen een jaar in de vernieling? Arie de Geus, ex- Shell-manager, weet het. Volg simpelweg de volgende drie stappen. Ten eerste: zeg dat het bedrijf niet winstgevend genoeg is en dat voortaan een vast winstpercentage uw doel zal zijn. Ontwikkel vervolgens een actieplan waarin over de hele linie het mes in het bedrijf wordt gezet om dit doel te bereiken. Ten slotte: houd u aan dit plan.

    http://www.managementboek.nl/zibb/recensie.asp?CODE=9029865155317621=63,