woensdagvoormiddag


woensdagvoormiddag 1.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

voormiddag van de woensdag
In Nederland het gedeelte van de dag dat ongeveer duurt van 12.00 tot 16.00 uur, maar in België gebruikt voor de periode tussen ongeveer 9.00 en 12.00 uur.

Algemene voorbeelden


Vanaf 18 maart is er elke woensdagvoormiddag van 9 - 11.30 u zitdag van de VDAB-consulent, Hans Dumortier, in het gemeentehuis van Spiere-Helkijn. (En niet meer op donderdagvoormiddag).

http://www.spiere-helkijn.be/nieuws/vdab-zitdag-op-woensdagvoormiddag,

De uitzendingen van Bubbelbed zijn iedere eerste woensdagvoormiddag van de maand van 10 tot 11 uur.

http://www.vrto.be/html/welkom.html

In de loop van woensdagvoormiddag vond de politie in Mol de twee jongeren, die klaarblijkelijk waren weggelopen.

De Standaard,

Voortaan is er elke woensdagvoormiddag een duurzaamheidsambtenaar aanwezig in het gemeentehuis.

Gazet van Antwerpen,

Elke woensdagvoormiddag is er een anderhalf uur durende vergadering waar het beleid van de bank wordt toegelicht.

De Standaard,

De leeszaal met historische bibliotheek is vrij toegankelijk [...]. Tijdens de maanden juli en augustus, maandag de ganse dag en de woensdagvoormiddag van 8.30 tot 12.30 uur.

http://www.hasselt.be/open.php?lang=nl=menu

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's woensdagsvoormiddags
  • 's woensdagvoormiddags

De vrijwilliger Turnlessen voor senioren heeft 's woensdagsvoormiddag 32 turnlessen gegeven.

http://www.lennik.be/files/CMS/info_juliaug06(1).pdf,

's Woendagvoormiddags - 17 juni 2004 - kwamen we opnieuw bijeen in Meise met de bedoeling een naam te lanceren. De pers was massaal aanwezig.

http://books.google.nl/books?id=0nktvevi4uAC&pg=PA731&lpg=PA731&dq=Meise+met+de+bedoeling&source=bl&ots=QlFb2jWIpn&sig=wjE-5cQkqcUkzki1P9VF5ftFZ8A&hl=nl&ei=j1KeS4ujAsr14AbKp7nOBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7&ved=0CBYQ6AEwBg#v=onepage&q=Meise%20met%20de%20bedoeling&f=false,

woensdagvoormiddag 2.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

op de voormiddag van de woensdag; op woensdagvoormiddag; 's woensdagsvoormiddags

Algemene voorbeelden


De jury van het hof van assisen in Brussel zal woensdagvoormiddag nog starten met de beraadslaging over de schuldvraag in het zogenaamde Rwandaproces.

Gazet van Antwerpen,

Opnieuw wegens de uitzonderlijk lage temperaturen krompen de distributiekabels en knapten soms uiteen. Deze problemen waren woensdagvoormiddag nog niet volledig opgelost.

De Standaard,

Een bediende heeft het OCMW in Charleroi ruim 30 miljoen frank ontfutseld. Hij is dinsdag door de rijkswacht opgepakt en woensdagvoormiddag ondervraagd door de onderzoeksrechter van Charleroi.

De Standaard,

De liberale oppositie had er begrip voor dat de minister de rechtsonzekerheid zo snel mogelijk wil wegnemen, maar weigerde te diskussiëren over een tekst die ze pas woensdagvoormiddag had ontvangen.

De Standaard,

De brand brak uit omstreeks 11 uur woensdagvoormiddag en werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

De Standaard,

De PS-kamerfractie bleef weg toen premier Jean-Luc Dehaene woensdagvoormiddag zijn verklaring over de gerechtelijke hervormingen voorlas.

De Standaard,

De Algemene Raad van de Belgische Wielrijdersbond heeft woensdagvoormiddag nauwelijks drie kwartier nodig gehad [...] een nieuwe bewindsploeg in elkaar te passen.

De Standaard,