woestijnterrarium


woestijnterrarium 1.0

doorzichtige bak waarin woestijndieren, zoals reptielen, insecten of knaagdieren, in een nagebootste woestijnomgeving gehouden worden; terrarium met nagebootste woestijnbiotoop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een woestijnterrarium…

is een container; is een voorwerp

  • [Afmeting] heeft meestal een langere lengte dan hoogte
  • [Temperatuur] is warm en droog
  • [Betrokkene] behuist woestijndieren
  • [Stoffelijke inhoud] bevat dieren en hun nagebootste woestijnomgeving meestal met behulp van iets anders dan zand, zoals rotsen of stukken hout, en met cactussen en plastic planten, omdat echte woestijnplanten vaak te weinig licht krijgen

Algemene voorbeelden


Er stonden zelfs verschillende terraria opgesteld [...]. Direct bij binnenkomst in 'de zaal' stond er meteen links van de deur, een hoog oerwoudterrarium waar diverse hagedissen, waterschildpadden en een paar kikkers in gehouden werden en bijna achterin de zaal een woestijnterrarium met hagedissen.

http://www.dgl-gifslangen.nl/wp-content/plugins/downloads-manager/upload/Ongedierte112,afbb.pdf

Woestijnterraria kunnen mooi worden aangekleed met grote stenen, korte stukken hout, cactussen (liefst kunststof) en nog veel meer, maar dit is hoofdzakelijk persoonlijke smaak.

http://www.kameleon.to/foto/terraria/terraria_text.htm

Het woestijnterrarium dient in verhouding liever lang dan hoog te zijn, bodemoppervlak is voor woestijndieren erg belangrijk.

http://www.kameleon.to/foto/terraria/terraria_text.htm

Een woestijnterrarium doet vermoeden dat deze als substraat (bodembedekking) zand zal hebben, maar in de praktijk wordt zand nauwelijks gebruikt.

http://www.kameleon.to/

Er kunnen plastic vetplanten en cacteeën worden toegepast. Voor levende planten is er in het woestijnterrarium over het algemeen onvoldoende licht.

http://www.bart-laurens.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=24

Sinds 1,5 jaar heb ik ook een woestijnterrarium met daarin 4 luipaardgekko's.

http://www.gifkikkerportaal.nl/Forum/tabid/96/aft/69268/Default.aspx,