wokrestaurant


wokrestaurant 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

restaurant waar gerechten, meestal afkomstig uit de Aziatische keuken, geserveerd worden die in een wok klaargemaakt zijn of die gewokt zijn en waarbij de ingrediënten vaak door de gasten zelf worden geselecteerd en ter plekke in de aanwezigheid van de gasten in een wok worden klaargemaakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wokrestaurant…

is een restaurant; is een bedrijf; is een organisatie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een restaurant waar de gerechten, meestal afkomstig uit de Aziatische keuken, in een wok klaargemaakt worden of gewokt worden en waarbij de ingrediënten vaak door de gasten zelf worden geselecteerd en ter plekke in de aanwezigheid van de gasten in een wok worden klaargemaakt

    Algemene voorbeelden


    Met trots kunnen wij zeggen dat we door een combinatie van een monumentaal pand en horeca één van de mooiste wokrestaurants van Noord-Holland hebben gecreëerd. In het historisch pand, waar wokrestaurant De Doele is gevestigd, mag u dus terecht een combinatie van klassiek en modern verwachten. In culinair opzicht zult u zeker niet tekort komen, door de uitgebreide variatie van superverse, smakelijke Chinese en Japanse gerechten die u ter plaatse kunt laten voorbereiden.

    http://www.wokrestaurant-dedoele.nl/home.asp

    Uit eten in een wokrestaurant is erg gezellig en er is altijd iets wat je lekker vindt. Er zijn vele leuke, lekkere restaurants te vinden. De 5 best gewaardeerde wokrestaurants zetten wij voor u op een rij!

    http://www.plusonline.nl/etenendrinken/aan_tafel_met_iens/artikel/2047/top-5-wokrestaurants

    Happy Wok is een gezellig wokrestaurant in Goes, Zeeland. Wij zijn gevestigd bij de vernieuwde Zeelandhallen. U kunt altijd bij ons naar binnen stappen om het restaurant te bekijken. Er zijn altijd medewerkers aanwezig die u rond kunnen leiden.

    http://goes.happywok.nl/

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001
    Periode opkomst 2005