zaterdagnacht


zaterdagnacht 1.0

nacht van zaterdag op zondag

Algemene voorbeelden


Bij een korte reis wordt het ticket vaak goedkoper wanneer je een zaterdagnacht op de bestemming verblijft!

http://www.vergelijkjevliegticket.nl/nl/ticket/europa/portugal/lissabon/?type=retour&van=RTM&naar=LIS&van_datum=22-12-2010&tot_datum=05-01-2011&volwassenen=2&reisklasse=economy&voorkeur_airline=geen%20voorkeur,

Sexy dansen in een kerk is spannender dan in een steriele hal heeft designbureau ID-ing begrepen. Hier spelen zich in de bomvolle zaterdagnacht haast vertederende taferelen af.

De Morgen,

De vorige zaterdagnacht kwamen ze om vier uur thuis.

Het verrotte leven van Floortje Bloem, Yvonne Keuls,

"Dood ben ik pas als ik dood ben'', zei de Amerikaanse acteur Ron Vawter vorig jaar juni in een interview in deze krant. Met die waarheid als een koe wilde hij zeggen, dat zijn ziekte een stimulans was om nog zoveel mogelijk plannen te realiseren en geen reden om bij de pakken neer te zitten. Hij is dan ook vrijwel in het harnas gestorven, afgelopen zaterdagnacht, in het vliegtuig van Milaan - waar hij zich met regisseur Susan Sontag voorbereidde op een nieuwe theatervoorstelling - naar New York.

NRC,

Kabel, mijn vriend bij de marechaussee, moedigde mij telkens aan om bij het wapen te gaan, zoals mijn maten waarmee ik de zaterdagnachten de grenscafés afstroopte.

De Hunnen. Dl. 3: Vrede, Jan Cremer,

Op een zaterdagnacht viel me de eer te beurt Camelia te mogen escorteren naar een wel zeer duistere kroeg op de Zeedijk.

Bulgaar in Wassenaar, Michael Eenhoorn,

De onderhoudsman kwam elke zaterdagnacht om tien uur even langs teneinde de ketels aan de zijkant van de fabriek te controleren en waar nodig iets aan de instrumenten te veranderen.

Verzameld proza, Jotie T'Hooft,

Voorgesteld worden onder meer geluidsmetingen, het instellen van een meldpunt voor overlast, verbetering van de politie-inzet in de zaterdagnacht en een proef met een zogeheten 'nachtjongerenwerker'.

Dagblad van het Noorden,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's zaterdagsnachts
  • 's zaterdagnachts

Het algemeen politiereglement van de stad Sint-Niklaas [...] bepaalt dat horecazaken 's zaterdagsnachts en in de nacht die een plaatselijke of wettelijke feestdag voorafgaat, uiterlijk open kunnen blijven tot 5 uur 's ochtends, mits toestemming van de burgemeester.

http://www.bloggen.be/uitinstniklaas/archief.php?ID=302713,

De Euroborg krijgt een rechtstreekse busverbinding naar het Hoofdstation. De nieuwe stadsbus (lijn 20) rijdt tot één uur 's nachts. 's Zaterdagsnachts kunnen reizigers zelfs om twintig voor twee nog terug naar de stad.

Dagblad van het Noorden,

Ik heb vrijwel naast een discotheek gewoond, dat was 's zaterdagnachts niet de leukste plek om alleen langs te lopen.

http://mo-en-zo.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=47885&Veiligheidsindex,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


zaterdagnacht 2.0

in de nacht van de zaterdag; 's zaterdagsnachts

Algemene voorbeelden


De A4 tussen Burgeveen en Zoeterwoude-Rijndijk en de A58 tussen Breda en Eindhoven zijn zaterdagnacht en zondagochtend dicht door werkzaamheden.

http://eindhoven.citysite.nl/nieuws/2563612/559_A4+en+A58+zaterdagnacht+gedeeltelijk+dicht.html,

In de afgelopen drie maanden zijn in Hoogeveen acht caravans geheel of gedeeltelijk door brand verwoest. Zaterdagnacht was het weer raak, toen drie 'sleurhutten' in vlammen opgingen.

Dagblad van het Noorden,

In de Zuidvietnamese stad Ho Chi Minh-stad is het zaterdagnacht tot rellen gekomen tussen jongeren en de Vietnamese ordediensten, zo hebben getuigen gezegd.

De Standaard,

Zaterdagnacht vond in de Rai in Amsterdam het grootste indoor dansfeest ooit in Nederland gehouden plaats, Innercity, waar zo'n 25 000 mensen kwamen opdagen.

http://www.terrorworld.net/kranten/1999/trouw1999_22feb.html,

Skinheads hebben zaterdagnacht de herdenkingsdienst verstoord voor vier zigeuners die vorige week bij een bomaanslag door rechtse extremisten om het leven zijn gekomen.

NRC,

In Leuven betrapte de verkeerspolitie zaterdagnacht zeventien dronken bestuurders, die hun rijbewijs zes uur lang moesten inleveren.

De Standaard,

Zaterdagnacht escaleerde het in Charly's Place na afloop van het Bevrijdingsfestival. Een 25- jarige man liep tijdens een vechtpartij steekwonden op.

Nieuwsblad van het Noorden,