zelfmoordenaar


zelfmoordenaar 1.0

iemand die zelfmoord pleegt of heeft gepleegd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zelfmoordenaar…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] pleegt zelfmoord
  • [Middel] gebruikt om zelfmoord te plegen vaak een bepaald middel, bijvoorbeeld medicijnen of een wapen, of een bepaalde methode, bijvoorbeeld verdrinking, ophanging of een sprong van een hoog gebouw of verwondt zichzelf dodelijk
  • [Motief] handelt meestal omdat hij geen uitweg meer ziet in het leven of het nut van of het plezierige aan het leven niet meer inziet

    Algemene voorbeelden


    Het gebeurde niet vaak dat een zelfmoordenaar in spe van het perron sprong, de meesten kozen een plek uit waar de trein met volle snelheid voorbijraasde, kwestie van zeker te zijn.

    De vijfde macht, Pieter Aspe,

    De speeches waren even langdradig en vervelend als altijd, en terwijl hij samen met een collega even buiten is om een luchtje te scheppen, springt een zelfmoordenaar van de Funkturm.

    Het onvermogen, Giovanni Peirs,

    Een ex-lid van de sekte ontving twee videocassettes waarop de 39 zelfmoordenaars - de jongste was 18 - afscheid namen en hun opzet uit de doeken deden.

    De Standaard,

    Ideologisch en religieus bevlogen zelfmoordenaars tussen de 20 en de 30 jaar die niets meer op aarde te zoeken hebben omdat hun toekomst en die van hun minder bedeelde lotgenoten uitzichtloos is geworden.

    http://www.eur.nl/oos/sv/sg/index/index4.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding