zelfmoordpercentage


zelfmoordpercentage 1.0

percentage van zelfmoorden; hoeveelheid zelfmoorden in een bepaalde periode, gemeten en uitgedrukt in procenten; zelfmoordgehalte in procenten
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord percentage.
Zie ook : percentage

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zelfmoordpercentage…

is een percentage; is een hoeveelheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op het aantal zelfmoorden in een bepaalde periode

    Algemene voorbeelden


    Het is niet voor niets dat in de meest noordelijke landen de zelfmoordpercentages in de winter zo schrikbarend hoog liggen: we hebben licht nodig om ons goed te voelen.

    https://kaktussen.nl/daglicht-is-van-levensbelang-en-we-krijgen-het-te-weinig/,

    België heeft een zeer groot zelfmoordpercentage vergeleken met andere landen.

    http://www.cvp.be/senaat/rondom/toespraken_2001/euthanasie.htm,

    Bij mensen met schizofrenie ligt het zelfmoordpercentage hoger dan bij de algemene bevolking.

    http://nl.psychiatrie.be/bgdisplay.jhtml?itemname=nonprofbackschiz010,

    Japan heeft een van de hoogste zelfmoordpercentages ter wereld. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is dat aantal alleen maar toegenomen. In de eerste helft van 2009 beroofden ruim 17.000 mensen in Japan zich van het leven.

    https://www.trouw.nl/nieuws/blauwe-lamp-moet-zelfmoorden-voorkomen~b68e75a6/,

    Het zelfmoordpercentage in de VS is tussen 1999 en 2014 met maar liefst 24% gestegen. De stijging betreft alle leeftijdsgroepen, met uitzondering van 75-plussers. Bij vrouwen van middelbare leeftijd steeg het zelfmoordpercentage met niet minder dan 63%, bij mannen uit dezelfde leeftijdscategorie met 43%.

    https://www.krapuul.nl/politiek-blog/economie-blog/2574836/aantal-zelfmoorden-in-de-vs-stijgt-explosief/,

    David Hargreaves en Adrian North, twee psychologen van de universiteit van Leicester, stelden proefondervindelijk vast dat er een verband bestaat tussen de hoeveelheid country-muziek op de radio en het zelfmoordpercentage onder blanke, mannelijke stedelingen in verscheidene gebieden van de Verenigde Staten.

    De Standaard,

    Nu is volgens de machtige internationale lobby voor dierenrechten de tijd gekomen om de Indiaanse trappers een zelfde beurt te geven als destijds de Groenlandse Eskimo's. Het wordt nu pas duidelijk wat voor een menselijke ravage de anti-zeehondencampagnes hebben aangericht bij dit natuurvolk. De jacht is de enige mogelijke activiteit om in het levensonderhoud te voorzien en een inkomen te verwerven. Die mogelijkheid werd hen ontnomen. Een zeer hoog zelfmoordpercentage onder de jongeren is het gevolg.

    De Standaard,