zondageditie


zondageditie 1.0

speciale editie van een landelijk of regionaal dagblad die op zondag verschijnt; zondagkrant

Algemene voorbeelden


De Telegraaf stopt vanaf volgend jaar met haar zondagkrant. De zondageditie, die vijf jaar geleden voor het eerst verscheen, is mede door de economische crisis niet meer te bekostigen. Dat meldt het dagblad vrijdag.

Trouw,

Vanaf 1 januari 2010 zal er geen zondagseditie van de Telegraaf meer op de deurmat vallen. Het krantenconcern heeft hiertoe besloten omdat de advertentie inkomsten tegen vallen. De krant wijt een groot deel van de tegenvallende inkomsten aan de economische malaise en wil niet kosten wat kost de zondagseditie uitbrengen. Volgens de Telegraaf heeft de zondagskrant nauwelijks nieuwe abonnees opgeleverd en dit bij elkaar opgeteld doet het doek vallen.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/103754/Advertentie_inkomsten_draaid_zondags_edite_Telegraaf_de_nek_om.html,

De Twentsche Courant Tubantia stopt per 1 januari met de zondageditie. "Resultaten van een uitgebreid lezersonderzoek hebben geleid tot het voornemen van de directie te stoppen met de krant", zegt een woordvoerster. "Bedrijfseconomisch gezien was het ook niet verantwoord om door te gaan. De kosten voor drukken en bezorgen zijn op zondag drie keer zo hoog."

http://www.medianed.com/2008/09/23/tubantia-stopt-met-zondageditie/,

De oorlog in Afghanistan brengt veel 'verborgen' kosten mee voor de Britse belastingbetaler. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse uit de zondageditie van de Britse krant The Independent.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/114763,

De Franse kwaliteitskrant Le Monde heeft in zijn zondageditie zijn licht geworpen over de Belgische politieke crisis.

http://www.hln.be/hln/nl/1274/Land-in-crisis/article/detail/353584/2008/07/20/Le-Monde-analyseert-Belgische-crisis.dhtml,