zondagnacht


zondagnacht 1.0

nacht van zondag op maandag

Algemene voorbeelden


De zondagnacht op 3FM is vanaf dit weekend van BNN. En in het bijzonder van Daniel Lippens. Op 1 februari om 01.00 uur start hij met 'Daniel', een nachtprogramma met veel muziek, waarin de luisteraar regelmatig aan zet is.

http://www.radio.nl/portal/home/medianieuws/010.archief/2009/01/139392.html,

Zij was het die op zondagnacht dertien april jongstleden in een donkere steeg in Minair door drie mannen werd verkracht.

Rupert: een bekentenis, Ilja Leonard Pfeijffer,

Van de zondagnacht daarvoor kan Ellen zich niets herinneren.

Het meesterstuk, Anna Enquist,

Elke zondagnacht, als er tenminste sterren te zien waren, was er het geluid. De zachte akkoorden van iemand die op een mondharmonika blies.

En zondags een stukje vlees, Frank Herzen,

'Ach, mevrouw', vertellen ze u bij de bank, 'het is allemaal de schuld van de Monetaire Unie die afgelopen zondagnacht is ingevoerd.'

NRC,

Als de EMU van start gaat dan gebeurt dat in de deelnemende landen in één klap. Het idee dat de EMU geleidelijk zal worden ingevoerd is onzinnig. Dit is te vergelijken met het geleidelijk omschakelen van verkeer van links rijden naar rechts rijden. Als het gebeurt, dan gebeurt het in één klap: op die beruchte zondagnacht: de Nacht van de EMU.

NRC,

De moeder van Jan zat in het bestuur en zo kwam het dat Jan en ik er de nacht van 15 op 16 juli (een zondagnacht) doorbrachten.

Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's zondagnachts
  • 's zondagnachts

Ik had toen al verkering en haar vader had, samen met een paar broers, een visverwerkingsbedrijfje. Dat was hard werken. Je begon 's zondagsnachts om twaalf uur en je ging door tot 's zaterdagsavonds half zeven, zeven uur.

http://www.dd-spakenburg.nl/os/kultuur/klaaszwaan/zwaan.html

Iemand die een beetje begaan is met broze en tere gitaarmuziek weet allicht dat de spannende dingen op Studio Brussel niet overdag plaatsvinden. De écht genegen, gepassioneerde en intieme momenten beleef je 's zondagsnachts, na kinderbedtijd en in handen van Eppo Janssen en Ayco Duyster.

http://www.kwadratuur.be/releases.php?id=2731,

Geluidsoverlast om 2 uur 's zondagnachts als de kroeg dicht gaat.

http://mobile.fok.nl/nieuws/90773/reacties/1,

Op zaterdagavond zaten we in de nachttrein naar Berlijn; de bedoeling was, de zieke jongen op te sporen en 's zondagsnachts met hem terug te komen.

De dronken kanarie, Jan Gerhard Toonder,

zondagnacht 2.0

in de nacht van de zondag; 's zondagsnachts

Algemene voorbeelden


Kim Clijsters begint zondagnacht aan de Australian Open. Rond 3u moet ze het terrein op voor haar match tegen Valérie Tétreault uit Canada.

http://www.sporza.be/cm/sporza/tennis/Australian_Open/100116_AO_loting_R1_Clijsters,

Ligt u zondagnacht vaak te woelen? Dan bent u niet de enige. Driekwart van de Nederlandse werknemers slaapt met de nieuwe werkweek in het vooruitzicht op zondag nogal eens rusteloos.

http://www.hrpraktijk.nl/nieuws/nieuws/tips-om-zondagnacht-wel-te-slapen.150478.lynkx?osadcampaign=ezineSignaal&utm_source=ezineSignaal&utm_medium=nieuwsartikel,

De politie vond gisteren de Peugeot terug die zondagnacht was gestolen in Deinze.

De Standaard,

Zondagnacht had de 75-jarige paus nog de middernachtmis opgedragen, maar maandagochtend moest hij verstek laten gaan voor de traditionele mis op Eerste Kerstdag.

De Standaard,

De twee eerdere berovingen vonden zondagnacht en dinsdagnacht plaats.

Leeuwarder Courant,

Aad van den Heuvel haalde de zondagnacht overleden Sylvia Millecam in 1989 als medepresentator naar het satirische KRO-consumentenprogramma Ook dat nog.

de Volkskrant,

Zondagnacht, tegen een uur of twee raakte ik volkomen overstuur.

Verdwaalde post, Walter van den Broeck,

De goederentrein was op weg naar Gent-Zeehaven en ontspoorde zondagnacht door een nog onbekende oorzaak in de buurt van het rangeerstation Stockem.

De Standaard,