Australische


Australische 1.0

vrouw met de Australische nationaliteit; vrouw die behoort tot het Australische volk; vrouw die afkomstig is uit Australië; inwoonster van Australië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Australische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De Nederlandse ploeg voor de WK bestaat tot nog uit slechts zeven atleten. Een van hen is Sharon Jaklofsky, die tijdens de NK geblesseerd raakte bij het verspringen. De geboren Australische herstelt momenteel op Papendal van de voetkwetsuur.

    Meppeler Courant,

    De Australische Emma George vestigde een nieuw wereldrecord polsstokspringen.

    De Standaard,

    Vorige week liet de PKK vier Fransen, een Brit en een Australische vrij die eveneens zonder goedkeuring van de partij door het gebied reisden.

    Meppeler Courant,

    Amy van Dyken heeft gisteren bij de wereldbekerwedstrijden in de Finse plaats Espoo het wereldrecord op de 50 meter vlinderslag (kortebaan) verbeterd. De Amerikaanse zwemster tikte na 26,73 seconden aan. Het oude record stond met 26,93 op naam van de Australische Angela Kennedy.

    NRC,

    In april van dit jaar ontvoerde de Rode Khmer nabij Sihanoukville twee Britten en een Australische, van wie wordt aangenomen dat ze zijn vermoord.

    NRC,

    De ongeneeslijk zieke Janet Mills, een 52-jarige Australische, heeft als tweede gebruik gemaakt van de eerste euthanasiewet ter wereld.

    De Standaard,

    De twee winnende portretten (tweeduizend pond ieder), beide door vrouwen gemaakt, hebben seks en seksuele identiteit als onderwerp. Van de Australische Polly Borlands werd het portret ten voeten uit bekroond van de blonde Braziliaanse travestiet Adrianna en van Suky Best een dubbel zelfportret met de titel Self as heterosexual relationship.

    NRC,