Cubaanse


Cubaanse 1.0

vrouw met de Cubaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Cubaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Cuba; inwoonster van Cuba

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Cubaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Cubaan


    Algemene voorbeelden


    Lammens ging er op ippon uit tegen de Cubaanse Odalis Reve Jimenez, die derde zou worden.

    Meppeler Courant,

    Het meisje van de coffeecorner weet mijn bestelling al zodra ze me ziet. Ze is Cubaanse en spreekt heel grappig Engels.

    Murfreesboro blues, Mart Smeets,

    Alejandra, een kloeke Cubaanse van in de dertig geeft toe dat ze af en toe, zo'n drie keer per week, haar lichaam aan buitenlanders verkoopt.

    http://www.wereldwijd.be/archief/ww289-08.htm,

    Op de eerste dag van het pre-olympische tornooi van Parijs veroverde de 21-jarige Marisabel Lomba punten voor Atlanta. Terwijl "rivale" Inge Clement in de eerste ronde roemloos sneuvelde, stapte de Henegouwse vlot op naar de laatste vier. Tijdens het WK in Chiba had ze ervoor gezorgd dat het Belgische judo recht heeft op een vertegenwoordigster in de -56 kg, met haar bronzen medaille (verlies tegen de te sterke Cubaanse Gonzalez, schitterende kleine finale tegen thuiskampster Baton) boekte ze doorslaggevend voordeel tegenover de Oostendse.

    De Standaard,

    De Cubaanse Ana Fidelia Quirot en de Mozambicaanse Maria Mutola probeerden tevergeefs de Russische Svetlana Masterkova, dit jaar opnieuw in competitie na een onderbreking van drie jaar waarin ze onder meer moeder werd, te remonteren.

    De Standaard,

    In de klasse tot 66 kg verloor Claudia Zwiers de finale tegen de Cubaanse Odalis Reve.

    Meppeler Courant,

    Na een vijfde plaats op het WK vorig jaar, stapte Lomba woensdag weer een trapje hoger: brons op de Olympische Spelen. "Het hoogst haalbare", zegt ze. "Om voor goud te gaan, heb ik nog minimaal twee jaar werk voor de boeg. De Koreaanse Jung en de Cubaanse zijn te hoog gegrepen voor me. Alleen conditioneel sta ik op topniveau."

    De Standaard,