Deventenaar


Deventenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Deventer; inwoner van Deventer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Deventenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Deventer
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Deventer; is geboren in Deventer

    Algemene voorbeelden


    In totaal 1643 Deventenaren hebben de afgelopen weken een bezoek gebracht aan een van de 24 keuzebijeenkomsten bij hen in de buurt. De best bezochte keuzeavond was die in de Rivierenwijk met 180 bezoekers.

    http://www.deventer.nl/bewoners/deventer-wijkaanpak/wijkaanpak-doe-t-er-iets-mee/2011/4/15/ruim-1600-deventenaren-bij-keuze-bijeenkomsten,

    Deventer de Plek is een boekje over de geschiedenis van bekende Deventenaren en hun bedrijf. Sommige Deventenaren hebben bedrijven achtergelaten waar we in Deventer nog trots op kunnen zijn. Een aantal van hen bestaat nog, zoals Auping, Kluwer en Witteveen en Bos.

    http://www.deepeevee.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=12%3Aboek-deventer-de-plek&catid=3%3Aboeken&Itemid=6

    Een 20-jarige Deventenaar heeft bekend dat hij verschillende mensen heeft opgelicht. Via internet bood hij mobiele telefoons aan, maar deze werden, ondanks betaling door de gedupeerden, nooit geleverd.

    http://www.opgelichtopinternet.nl/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1285940217,

    Op de Bagijnenstraat is in de nacht van 3 op 4 maart een 17-jarige man uit Deventer aangehouden voor bedreiging en belediging. De Deventernaar had bij een horecagelegenheid een 40-jarige medewerker uit Zwolle bij de keel gegrepen en bedreigde een 43-jarige medewerker uit Deventer woordelijk met de dood.

    http://www.ijsselnieuws.nl/784/17-jarige-deventernaar-bedreigt-bewaking-burgerweeshuis/,

    De verdachte bekende de diefstal en verklaarde het geld te hebben gebruikt voor soft-drugs. Verder wordt de Deventenaar ook verdacht van een diefstal van een portemonnaie uit een wachtkamer van een fysiotherapeut in Meppel.

    Meppeler Courant,

    Uit het verhoor van de vijf Deventenaren bleek dat ze meer afval hadden aangeboden dan uit de administratie van het gemeentelijk overlaadstation naar voren kwam.

    Meppeler Courant,

    Op een kruising werd de man tot stoppen gedwongen, maar hij reed daarbij de op straat staande hoofdagent aan. Na het ongeval reed de Deventenaar door.

    Meppeler Courant,

    Deventenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Deventer
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Deventenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Door het felle verweer en de strakke dekking van Go Ahead kwamen de Brabanders nauwelijks aan een normale opbouw toe. Voortdurend liepen de combinaties stuk op een storende Deventenaar. PSV dwong voor de rust maar één uitgespeelde kans af.

        NRC,

        Door de winst staat Dordrecht in punten gelijk met Go Ahead Eagles. De Deventenaren hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.

        NRC,

        Op zich waren de bestrafte overtredingen van de Deventenaren echter ook rode kaarten waard.

        NRC,

        De Deventenaren leidden met 2-1, maar zoals zo vaak de laatste weken gaf de ploeg in de slotfase de winst uit handen.

        NRC,