Deventerse


Deventerse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Deventer; inwoonster van Deventer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Deventerse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Als extraatje kun je voor Luxor rechts de Roggestraat in. Daar vind je het Etty Hillesum Centrum. In deze voormalige synagoge en joodse school is een kleine permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de joden in Deventer. Het centrum is genoemd naar Etty Hillesum, een Deventerse die toen ze 38 was in Auschwitz werd vermoord.

    http://www.pronkscriptum.nl/files/Download/zomertip%20ferdinand.pdf

    Een Deventerse die niet met naam en toenaam genoemd wil worden, had een speciaal contact met de herdachte. Ze is in 1985 onder meer nog met Gemmeke mee geweest naar Rome toen Titus Brandsma door de paus zalig is verklaard.

    http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer-stad/gedachtegoed-gemmeke-leeft-voort-1.2788234,

    Volgens het Openbaar Ministerie (OM) reed de 33-jarige A.N. uit Deventer met haar auto vol gas in op haar rivaal. Het slachtoffer kon nog net achter een lantaarnpaal springen. De Deventerse, die aanvankelijk poging tot doodslag werd verweten, zei donderdag in de Zwolse rechtbank dat ze zich er nog maar weinig van kon herinneren.

    http://www.destentor.nl/regio/deventer/om-deventerse-rijdt-vol-gas-in-op-rivaal-1.3196618,

    Tonia Dabwe (38) is door het Britse Women4Africa genomineerd als International African Woman of the Year. De Deventerse verloor haar moeder in de Liberiaanse burgeroorlog en zet met de Mineke Foundation het levenswerk van haar ouders voort: het (her)opbouwen van basisvoorzieningen in Dabwe Town.

    http://www.destentor.nl/regio/deventer/interview-3-mei-strijden-voor-sterker-dabwe-town-1.3824763,

    Gemengde reacties gistermiddag en -avond op de vernieuwingsplannen voor het Deventer stationsgebied. De twijfel over de noodzaak van zoveel veranderingen overheerste. "Het lijkt me dat de gemeente het geld momenteel wel beter kan gebruiken", stelt Mandy van Plateringen. Veel van de aanwezigen delen de conclusie van de Deventerse.

    http://home.opeenshadikhet.nl/viewtopic.php?f=7&t=14486,