Dordtenaar


Dordtenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Dordrecht; inwoner van Dordrecht; Dordrechtenaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Dordtenaar…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De politie heeft zaterdag in Dordrecht een bende opgerold die gespecialiseerd was in diefstal en heling van cv-ketels. Negen Dordtenaren, van 23 tot 56 jaar, zijn aangehouden.

      Meppeler Courant,

      Aloud maakte zich gereed om het kasteel met hand en tand te verdedigen. Later tijdens onderhandelingen, wilde Aloud het slot op lijfsgenade overgeven. De Dordtenaars wilden hiervan niets weten.

      http://home.tiscali.nl/~kastelenzuidholland/Pages/Crayesteyn.htm,

      De politie trof de man woensdag dood aan in een flat in Papendrecht. Sectie heeft uitgewezen dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. De Dordtenaar woonde daar tijdelijk.

      NRC,

      Zo begon voor de meeste Dordtenaren de oorlog: tamelijk gemoedelijk, tamelijk in de verte, met af en toe een onherkenbare portie militair geweld.

      NRC,

      Als de op zeven genoteerde Dordtenaar van een partijgenoot opvangt dat hij als nummer zeven de Kamer in kan, roept hij uit dat hij in dat geval een gat in de lucht zal springen.

      NRC,

      Rowena's zusje Rochelle (2) bleef tijdens de bliksemactie door de Guardia Civil en drie Nederlandse rechercheurs ongedeerd. Het peutertje wordt nog vandaag in Spanje met haar vader M.H. herenigd. De Dordtenaar kan zijn geluk niet op.

      De Telegraaf,

      Dordtenaar 1.1

      iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Dordt (Dordrecht)
      Meestal in het meervoud.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een Dordtenaar…

      is een persoon

          Algemene voorbeelden


          De wedstrijden op zondag beginnen al om 10.00 uur, vanwege het feit dat de Dordtenaren 's middags nog een lange reis voor de boeg hebben. Het doel dat ZKC '19 met het organiseren van een dergelijk weekend heeft is om de eigen vereniging in de regio te promoten om zodoende de korfbalsport onder de aandacht van nog meer mensen te brengen.

          Meppeler Courant,

          Het afgelopen weekeinde liet Brookhuis in Dordrecht één keer de bal even los, waardoor de Dordtenaar Wouden de bal tussen zijn handen kon weghalen en in het doel kon trappen.

          NRC,

          Na een kortstondig verblijf in Cyprus houdt Nicky Hofs zijn conditie op peil bij FC Dordrecht. De 28-jarige Arnhemmer dankt de kans aan zijn "goede band" met trainer Theo Bos, met wie hij een gemeenschappelijk verleden bij Vitesse heeft [...]. Hofs zou niet staan te trappelen om bij de Dordtenaars te blijven.

          http://m.spitsnieuws.nl/archives/sport/2011/06/nicky-hofs-opgedoken-in-dordrecht,

          In de laatste minuut kwam Volendam met de schrik vrij, omdat een pegel van Jermaine Sandvliet rakelings naast zoefde. Veel Dordtenaren ontging dit, omdat zij teleurgesteld de toch al matig bezette tribunes van De Krommedijk weer hadden verlaten.

          De Telegraaf,

          Het scorebord gaf in de rust een tegenovergesteld beeld aan dan een week terug: 11-6 in het voordeel van de Dordtenaren.

          Meppeler Courant,

          Advocaat doet zijn best om de rust te bewaren, maar kon niet voorkomen dat PSV in Dordrecht een onrustige wedstrijd speelt [...]. Misschien kwam het door de ongelukkige botsing van Pahlplatz met een Dordtenaar na een half uur.

          NRC,