Dordtse


Dordtse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Dordrecht; inwoonster van Dordrecht; Dordrechtse

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Dordtse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    In de zeilsport was Lynn Pieters een laatbloeier. Ze zat na een turnleven op haar achttiende pas voor het eerst in een catamaran. Nu, vier jaar later is de Dordtse, die in Hazerswoude ook op hoog niveau tafeltennist, de regerende Nederlands kampioen in de formula 16 klasse en schreef in Scheveningen de North Sea Regatta op haar naam.

    http://janvolwerk.com/2013/06/07/zomerserie-dordtse-zeilster-lynn-pieters-een-nationale-topper/,

    Wat zich hierna ontspinde, werd grotendeels vastgesteld door getuigenverklaringen. Vooral die van een overbuurman bleek doorslaggevend. Zo zag deze man onder meer hoe de 22-jarige Dordtse er met de auto vandoor ging en inreed op haar oude schoonbroertje die met een honkbalknuppel achter haar aan zat.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2305912/2006/10/19/Werkstraffen-en-cel-na-familieruzie-Sartre-erf.dhtml,

    Hij trouwde met een meisje uit de burgermaatschappij, de Dordtse Marianne Boet en samen verdwenen ze het circus in.

    http://www.circusroyal.nl/

    Natalie vertelt dat de rook onder de deur vandaan kwam. De deur eenmaal geopend, stond de bovenverdieping in een mum van tijd vol rook. De Dordtse had de tegenwoordigheid van geest de stoppen in de meterkast uit te schakelen en een brandblusser in de aanslag te houden.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2171245/2008/08/12/Dordtse-hond-Luna-voorkomt-woningbrand.dhtml,

    Een 19-jarige vrouw is gistermiddag aangehouden nadat ze ongevraagd een paar schoenen had omgeruild in een winkel aan de Dubbeldamseweg in Dordrecht. De Dordtse had eerder deze week een paar schoenen gekocht in een andere winkel. Deze bleken achteraf te krap. Omdat het filiaal geen groter paar had, ruilde de vrouw de schoenen ongevraagd om voor een grotere maat in de winkel aan de Dubbeldamseweg.

    http://www.digibron.nl/search/detail/012dcb250977293a48d51984/politie-vindt-kilo-vuurwerk-in-breda,