Indonesische


Indonesische 1.0

vrouw met de Indonesische nationaliteit; vrouw die behoort tot het Indonesische volk; vrouw die afkomstig is uit Indonesië; inwoonster van Indonesië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Indonesische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    "Wat ik verwacht van mijn deelname aan het Eurovisie Songfestival?" Zangeres Anggun schatert het uit: "Ik verwacht te winnen!" De Indonesische, die sinds 2000 ook de Franse nationaliteit heeft, zal op 26 mei in Azerbeidzjan Frankrijk vertegenwoordigen met het lied 'Echo (You and I)'.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/3255806/2012/05/15/Anggun-gaat-voor-douze-points.dhtml,

    Afgelopen zaterdag wisten Indonesische soldaten negen Indonesiërs te bevrijden en maandag werd de Duitser tijdelijk vrijgelaten om met de autoriteiten te onderhandelen. Gisteren kwam een Indonesische, mevrouw Jacobus Mindipa, met haar baby vrij.

    De Standaard,

    Nancy Feber walste over de Indonesische Augstine Limanto: 6-0, 6-1.

    De Standaard,

    Vanochtend bracht de Indonesische die als oproepkracht bijschnabbelt in een Indische toko, "berkat" voor mij mee: 2 lempers, 2 koé lapis, 2 pasteitjes. Mijn dag kon niet meer stuk.

    http://indisch4ever.nu/2013/02/01/het-wisselgeld-van-een-voormalig-kolonie/,

    Mia Audina heeft de halve finales bereikt van de Holland Plaza 1999. In Den Bosch speelde de Indonesische, die een Nederlandse verblijfsvergunning heeft aangevraagd, met zoveel zelfvertrouwen dat die verblijfsvergunning voor haar en voor het Nederlandse badminton niet snel genoeg kan komen.

    http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/19991002/teksten/spo.badminton.zege.html,

    Het is maar de vraag hoe leuk het is voor een man is om de hele dag een kritiekloos meegaand vrouwtje om je heen te hebben. De meeste mannen die getrouwd zijn met een Indonesische zeggen daar ook niet aan te moeten denken, maar gelukkig is hun vrouw niet zo.

    http://www.thepostonline.nl/2012/06/24/redenen-om-nooit-naar-indonesie-te-gaan-deel-21/comment-page-1/,

    Publiekslieveling en winnares in Barcelona Susi Susanti verloor in de halve finale van de Zuid-Koreaanse Bang Soo-Hyun. In de finale speelt Bang opnieuw tegen een Indonesische. De 16-jarige Mia Audina versloeg de Zuid-Koreaanse Kim Kim Ji-Hyun met 2-1.

    De Standaard,