Portugese


Portugese 1.0

vrouw met de Portugese nationaliteit; vrouw die behoort tot het Portugese volk; vrouw die afkomstig is uit Portugal; inwoonster van Portugal

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Portugese…

is en persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Titelverdedigster Kim Clijsters (WTA 12) neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen de Portugese kwalificatiespeelster Maria Joao Koehler (WTA 222). Clijsters speelde nooit eerder tegen de 19-jarige Portugese, die voor het eerst in haar carrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi staat.

    http://www.hln.be/hln/nl/1288/Australian-Open/article/detail/1378941/2012/01/14/Kim-Clijsters-treft-Portugese-kwalificatiespeelster-in-eerste-ronde-Australian-Open.dhtml,

    Na afloop van m'n fitnessklasje al een paar keer koffie gedronken met Cristina, een Portugese, die hier sinds januari woont en samen met haar man (Unilever) en 4 dochters nog in een tijdelijk appartement woont.

    http://karlienkleine-kruijer.waarbenjij.nu/reisverslag/4675903/tripjes-gepland-veel-golf-en-domino-foundation,

    Casa Anihc is de naam van de naaistudio van China Bessa. De goedlachse Portugese heeft alles al tiptop op orde, tot in de details. Meubelstoffering is haar specialiteit. "Het is hier klein, maar fijn. Prima voor starters én doorstarters zoals ik."

    http://www.ed.nl/regio/helmond/heistraat-bruist-van-de-activiteiten-1.2112381,