Roemeense


Roemeense 1.0

vrouw met de Roemeense nationaliteit; vrouw die behoort tot het Roemeense volk; vrouw die afkomstig is uit Roemenië; inwoonster van Roemenië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Roemeense…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Roemeen


    Algemene voorbeelden


    Sabine was minstens even snel en fysiek sterk als tijdens haar beste periode. Na twintig minuten hikte de hoge Roemeense al tegen 5-1 achterstand aan. Spirlea moet het hebben van harde klappen en tempowedstrijden. Maar Appelmans bleef zolang terugmeppen en domineren tot Spirlea faalde en de tel kwijtraakte.

    De Standaard,

    Van de vermoorde straatprostituees werden er drie net zoals Sasja en de in 1971 vermoorde Cora Mantel naakt in het water gevonden. De eerste was de 23-jarige Roemeense Michelle Fatol in 1993.

    De Telegraaf,

    De Kenyaan Tom Nyariki, vijfde op de 5.000 m in Atlanta, en de Roemeense Jelana Fidatov hebben in het Portugese Albufeira de zevende manche van de IAAF World Cross Challenge, de internationale Cross Cup, gewonnen.

    De Standaard,

    De finale van het WK 1993 telde vier finalisten van Barcelona. Naast Mutola waren dat de Russinnen Goerina en Noeroetdinova en de Roemeense Kovacs.

    Meppeler Courant,

    Jasna, de jonge Roemeense van wie zij zo veel had gehouden en zonder wie het leven in Rome ondraaglijk was geworden.

    Over de grens, Chaja Polak,

    'Jullie wonen in de flat van je schoonmoeder,' vroeg ze, ' is zij dan geen Roemeense?' Ja, zij was wel zeker een Roemeense. Maar lang geleden hertrouwd met een Italiaanse diplomaat. Geduldig legde Jasna de familiegeschiedenis uit, haar hoofd iets schuin om niemand te beschuldigen.

    Over de grens, Chaja Polak,

    Toen iedereen was vertrokken en ze met z'n tweeën achterbleven, wist hij inmiddels dat ze van oorsprong Roemeense was.

    Je moet niet denken dat ik altijd bij je blijf, Hans Münstermann,

    De jonge actrice Anne (Juliette Binoche) is de spil van een aantal levens die elkaar kruisen. Direct of indirect heeft zij te maken met een naar de stad weggelopen boerenzoon, een gevluchte Roemeense, een Afrikaanse jongen en een getraumatiseerde oorlogsfotograaf.... Iedereen is op zijn eigen manier ongelukkig en voelt zich niet op zijn plaats.

    http://www.ou.nl/open/rma/spiegel/frames11.htm

    En zoals het er nu naar uitziet heeft de Nederlandse Opera voor het jaar 2000 geen geschikt repertoire voor Miricioiu op het programma staan. "Ik heb het gevoel dat ik op te late leeftijd naar het Westen ben gegaan. Ik had ook het nadeel dat ik Roemeense ben. Het is moeilijk als immigrant te werken zonder dat je eigen land je steunt."

    NRC,