Zeeuwse


Zeeuwse 1.0

vrouw die afkomstig is uit de provincie Zeeland; inwoonster van de provincie Zeeland

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zeeuwse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Zeeuw


    Algemene voorbeelden


    De vastheid van haar forehand, in de regel een sterk wapen van Ellis Nip, haperde in deze set. De Zeeuwse won uiteindelijk met de setstanden 6-2, 6-7, 6-4.

    Meppeler Courant,

    De prijzenpot van bijna 20.000 gulden wordt uitsluitend onder Nederlandse deelnemers verdeeld. Daarom werd veldloopkampioene Irma Heeren, die dit jaar grote indruk maakte bij het EK en WK run-bike-run, waarin zij respectievelijk als eerste en tweede eindigde, leidster in het klassement. De Zeeuwse eindigde als vierde achter Chepchumba, de Roemeense Zaitu en de Belgische Smolders.

    Meppeler Courant,

    Alleen als de rondetijden een dramatisch verloop kennen, zal de geboren Boekelse het uur niet volmaken. Door middel van een brief van de UCI werd zij geattendeerd op het record van Keetie Oosten-Hage van 16 september 1978. Destijds reed de Zeeuwse op een piste in München, waar zij een maand eerder wereldkampioene was geworden, 43,083 kilometer.

    De Telegraaf,

    Ook Rottier won in Leipzig van de nummer vier van de plaatsingslijst, de Duitse Anke Huber. De Zeeuwse bleek over de sterkste zenuwen te beschikken in de afsluitende tiebreak van de eerste set (7-6 6-2).

    Meppeler Courant,