aandachtscurve


aandachtscurve 1.0

mate waarin of tijd gedurende welke iemand geconcentreerd blijft of zijn aandacht ergens bij kan houden, bijvoorbeeld om te lezen, luisteren, studeren, etc., soms ook uitgedrukt in een curve of grafiek; spanningsboog

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aandachtscurve…

is een mate

  • [Voorstellingswijze] wordt soms ook uitgedrukt in een curve, in een grafiek of in een andere grafische voorstelling

    Algemene voorbeelden


    Het is goed om je bewust te zijn van de aandachtscurve. De curve laat de aandacht / concentratie van je publiek zien in het verloop van de tijd, in dit geval een toespraak van zo'n drie kwartier.

    https://www.creatov.nl/2010/03/preekkunst-hoe-lang-preek-je/,

    "Regisseur Rudi van den Bossche die met deze film een theatermonoloog van Eriek Verpale naar het witte doek brengt, houdt informatie achter voor de toeschouwer en dat vertraagt de film - helaas- ernstig en schaadt ook de aandachtscurve. Maar toch, wie bereid is om een aangrijpende en bloedstollend mooie geschiedenis aan te horen, over een rijk en armoedig leven, zal de kans hebben om zich in 'Olivetti 82' te verliezen."

    http://www.oocities.org/hollywood/theater/2180/NF2000.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een korte aandachtscurve

    Iedereen weet dat wij mensen een beperkte concentratieboog hebben. Dat geeft niks. Die stelde ons in staat te vluchten voor gevaren, ons voor te planten met de juiste partner en onze huidige beschaving op te bouwen. Een korte aandachtscurve is heel menselijk. We floreren niet op verveling. Maar dat betekent niet dat je er geen rekening mee hoeft te houden. Hou je teksten (zeker online) kort en to-the-point. Een bondige en heldere schrijfstijl is de sleutel tot succes. De deur uit met breedsprakigheid en luie woorden in je copy!

    https://www.doyoucopy.nl/luie-woorden-die-je-uit-je-copy-moet-schrappen/,