concentratiecurve


concentratiecurve 1.0

mate waarin of tijd gedurende welke iemand geconcentreerd blijft of zijn aandacht ergens bij kan houden, bijvoorbeeld om te lezen, luisteren, studeren, etc., soms ook uitgedrukt in een curve of grafiek; spanningsboog

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een concentratiecurve…

is een mate

  • [Voorstellingswijze] wordt soms ook uitgedrukt in een curve, in een grafiek of in een andere grafische voorstelling

    Algemene voorbeelden


    Dreumesen zijn voor mijn gevoel het lastigst om mee te reizen. De concentratiecurve is beperkt en de behoefte voor beweging groot. Er zit dan ook niet anders op dan stoppen, rondje rennen en weer gaan. Een ipad met korte filmpjes of spelletjes kan de reis iets wat verlengen, maar je zult hoe dan ook vaker moeten stoppen.

    https://www.voormijnkleintje.nl/baby/tips-autoreizen-met-kinderen/,

    In de praktijk adviseer ik dan ook steevast dat de discipline van planning enorm belangrijk is. Goed agenda- en taakbeheer is daarbij superbelangrijk. Het effect daarvan is dat de concentratiecurve minder vaak wordt onderbroken en je productiviteit (en de kwaliteit van je werk) belangrijk zal toenemen.

    https://www.transfiguro.nl/word-ook-een-singletasker/,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • de concentratiecurve van mensen

    Door de korte sessies werken we binnen de concentratiecurve van mensen en door het vastpakken van slechts één thema per sessie met opvolgingsopdracht in de praktijk, motiveren we deelnemers om tot actie over te gaan.

    https://www.rogiervanoosterhout.nl/trainer-coach/12/impact-kort-en-krachtig